Hogyan lehet macskát elkergetni?
A macskát nem dobáljuk kővel, sem vizesüveggel! Nekik is ugyanúgy fáj. Én azt szoktam mondani, hogy képzeld el, hogy neked milyen lenne, mert a macskának is olyan.
Erre a megoldás a macskabiztos kerítés. A te macskád sem jár majd ki, hogy lemérgezzék, el üssék, elvigyék stb. És a másik macskák sem tudnak bejárni a kertetekbe.
Semmiképpen sem kutya! Egy kutyát gondozni kell, szeretni, naponta foglalkozni vele, ráadásul minimum 120K forint. Nem úgy megy, hogy kicseszem a kertbe, hogy elintézze a macskát.
A menhely jó ötlet lenne, azonban ugye tudod, hogy hónapokat kell várni mire bejutsz? Nagyon tele vannak. Másrészről miből gondolod, hogy kóbor?
Szerintem a legjobb megoldás, ha macskabiztossá teszed a kerítésed (amit már akkor meg kellett volna tenned, amikor elhoztad a macskát) és szólni az állatvédőknek, hogy van egy kóbormacska a környéken (de csak ha biztos vagy a dologban).
itt olvastam régebben egy tippet:
élvefogó csapdát kihelyezel és amikor sikerül megfogni akkor alaposan megfürdeted néhány vödör vízzel és aztán elengeded. egy idő után rá fog jönni hogy nem jó neki ez és majd elmegy másfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!