Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 4-6 hós, másfél kilós kiscicán...

4-6 hós, másfél kilós kiscicának elegendő napi 2 alutasakos kajcsi?

Figyelt kérdés
2020. szept. 10. 07:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Csak azt kap tápot nem?

Mert az úgy semmi, nagyrészt csak víz, plusz fogköves lesz meg kiesnek a fogai mert nem rág.

2020. szept. 10. 07:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az is fontos, hogy mi is pontosan az a "kajcsi".

Elsősorban a hústartalmat nézd: a Whiskas és társai csupán 4%-ban tartalmaz húst, így bár a macska annyit eszik belőle, mint egy minőségiből, mégsem lakik jól. Ez a minőségi éheztetés.

2020. szept. 10. 08:00
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem, nem eleg.
2020. szept. 10. 08:09
 4/13 A kérdező kommentje:
A tápot is egyben nyeli, sosem rágja. A csontban is majdnem megfulladt, annyira habzsol. Ha többet kap kihányja. Ezt a két 10 dekás alutasisat is összesen 4 részletben(50 grammonként) kapja. Teszek bele pár szem tápot, hogy ne hajtsa meg. Kap még ilyen puha husis jutalomfalat rudacskát, napi 2 dbot.
2020. szept. 10. 08:44
 5/13 anonim ***** válasza:
42%
Hát, nem tudom... Az en macskam csak beleszagolt régen ezekbe az aszpikos csodakba, nem ette meg. Nem okoskodni akarok de nekem azt mondta az allatorvos, általában a whiskasos cicak szoktak hányni. Miert nem tersz fokizatosan at rendes husra, belsosegekre meg egy minosegi szaraztapra? Nem értem, hogyhogy nem ragja a szaraztapot? Ha ennyire falank, olvastam, hogy kell valami kisebb labdat a kajajahoz tenni, h elvonja a figyelmet... (bar szerintem aki ezt irta, nem latott meg éhes macskat 😀)
2020. szept. 10. 08:50
 6/13 anonim ***** válasza:
74%

Ha habzsol, akkor nem az a megoldás, hogy rásegítesz (=a szottyost nyugodtan habzsolhatja), hanem hogy meggátolod. Cicáknak is létezik habzsolásgátló tál, amiből ki kell ügyeskedni a szárazat.

A csontot meg alapból felejtsd el a macskánál, csirkét nem kaphat, mert szilánkosra törik, disznót főzve(!) kaphat, de azt meg nem tudja megfelelően elrágni.

Nedvestápból nem mindegy a márka, nagy hústartalmű minőségi hús még valamennyire oké, de a legtöbb szottyos nem fő eleségnek van kitalálva. Kiegészítés a száraz mellé.

2020. szept. 10. 08:56
 7/13 anonim ***** válasza:
9%
Sertes fozve sem!!! Tilos!!!
2020. szept. 10. 09:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Vannak lassú etetők, amik nagyon hasznosak, mert a macska megdolgozik az ételért, stimulálja agyilag és van ideje felfogni, hogy nem éhes. A lassú etető viszont attól lassú, hogy lassabban jut egy-egy falathoz, de ettől nem fog többet rágni. A macskák fogazata a hús tépésére való, nem rágásra.
2020. szept. 10. 09:24
 9/13 A kérdező kommentje:
A nyers húst is egyben próbálta lenyelni, majd miután 3x öklendezte vissza kettérágta és úgy nyelte le alig-alig, de csak lecsúszott. Aztán rosszul volt, fél napig sírt. Következőnek apróra vágva adtam neki, persze szintén csak nyelte, de legalább nem fájt a hasa, de rágni cseszik. Nyersből még annyit sem ehet, mert szintén kihányja, ha túl sok(1 evőkanálnyit kap, akkor oké, napi 4x).
2020. szept. 10. 13:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Milyen fajta alutasakos eledelt kap? Ez is fontos szempont.
2020. szept. 10. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!