4-6 hós, másfél kilós kiscicának elegendő napi 2
alutasakos kajcsi?
Csak azt kap tápot nem?
Mert az úgy semmi, nagyrészt csak víz, plusz fogköves lesz meg kiesnek a fogai mert nem rág.
2020. szept. 10. 07:58
Az is fontos, hogy mi is pontosan az a "kajcsi".
Elsősorban a hústartalmat nézd: a Whiskas és társai csupán 4%-ban tartalmaz húst, így bár a macska annyit eszik belőle, mint egy minőségiből, mégsem lakik jól. Ez a minőségi éheztetés.
2020. szept. 10. 08:00
2020. szept. 10. 08:09
4/13 A kérdező kommentje:
A tápot is egyben nyeli, sosem rágja. A csontban is majdnem megfulladt, annyira habzsol. Ha többet kap kihányja. Ezt a két 10 dekás alutasisat is összesen 4 részletben(50 grammonként) kapja. Teszek bele pár szem tápot, hogy ne hajtsa meg. Kap még ilyen puha husis jutalomfalat rudacskát, napi 2 dbot.
Hát, nem tudom... Az en macskam csak beleszagolt régen ezekbe az aszpikos csodakba, nem ette meg. Nem okoskodni akarok de nekem azt mondta az allatorvos, általában a whiskasos cicak szoktak hányni. Miert nem tersz fokizatosan at rendes husra, belsosegekre meg egy minosegi szaraztapra? Nem értem, hogyhogy nem ragja a szaraztapot? Ha ennyire falank, olvastam, hogy kell valami kisebb labdat a kajajahoz tenni, h elvonja a figyelmet... (bar szerintem aki ezt irta, nem latott meg éhes macskat 😀)
2020. szept. 10. 08:50
Ha habzsol, akkor nem az a megoldás, hogy rásegítesz (=a szottyost nyugodtan habzsolhatja), hanem hogy meggátolod. Cicáknak is létezik habzsolásgátló tál, amiből ki kell ügyeskedni a szárazat.
A csontot meg alapból felejtsd el a macskánál, csirkét nem kaphat, mert szilánkosra törik, disznót főzve(!) kaphat, de azt meg nem tudja megfelelően elrágni.
Nedvestápból nem mindegy a márka, nagy hústartalmű minőségi hús még valamennyire oké, de a legtöbb szottyos nem fő eleségnek van kitalálva. Kiegészítés a száraz mellé.
2020. szept. 10. 08:56
Sertes fozve sem!!! Tilos!!!
2020. szept. 10. 09:13
Vannak lassú etetők, amik nagyon hasznosak, mert a macska megdolgozik az ételért, stimulálja agyilag és van ideje felfogni, hogy nem éhes. A lassú etető viszont attól lassú, hogy lassabban jut egy-egy falathoz, de ettől nem fog többet rágni. A macskák fogazata a hús tépésére való, nem rágásra.
2020. szept. 10. 09:24
9/13 A kérdező kommentje:
A nyers húst is egyben próbálta lenyelni, majd miután 3x öklendezte vissza kettérágta és úgy nyelte le alig-alig, de csak lecsúszott. Aztán rosszul volt, fél napig sírt. Következőnek apróra vágva adtam neki, persze szintén csak nyelte, de legalább nem fájt a hasa, de rágni cseszik. Nyersből még annyit sem ehet, mert szintén kihányja, ha túl sok(1 evőkanálnyit kap, akkor oké, napi 4x).
Milyen fajta alutasakos eledelt kap? Ez is fontos szempont.
2020. szept. 10. 13:20
Kapcsolódó kérdések: