Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a macskámmal?

Mit csináljak a macskámmal?

Figyelt kérdés

15 éves, tele van sebekkel, állandóan elvakarja, nagyon nehezen gyógyul be. Már egyszer feltettem ilyen jellegű kérdést, és megfogadtam a tanácsokat amiket írtak a válaszokban (simogassam, hogy beinduljon a vérkeringése, vagy fésülgessem, kenjem be neki neogranormonnal) kaptammég olyan tanácsot is, hogyha a lábán van kössem be, van a lábán is egy, épp most vakarta el és vérzett neki, úgyhogy bekötöttem, bekentem neogranormonnal, tettem rá gézt és leragasztottam. Ez nem csak azért rossz mert szegénykém járni sem tud tőle,mert zavarja, hanem azért is mert mikor leszedem a ragtapaszt, akkor húzni fogja neki a szőrét:S és nagyon sajnálom.. mit tehetnék, hogy ne vakarja el, vagy hogy gyorsabban gyógyuljanak neki? ez van ha a macska már nem fiatal...:S és ha mondjuk jó az h bekötön, de ha a nyakán van a seb, akkor hogy köthetném be neki?:S nem tudok már vele mit csinálni.. mikor volt az első sebe a nyakán, azis sokáig volt, elvittem állatorvoshoz és kb észre sem vette, pedig mutattam neki, de csak azt hajtogatta hogy ez normális, sztem nemaz. mivan ha elfertőzőődik neki??

bocsi a hosszú, nem túl tagolt mondatokért, csak siettem.

2010. aug. 6. 10:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Ezek a sebek nem tudod mitől vannak? Mármint verekedett, vagy csak magától megjelentek, kivakarta stb? Mert ez lehet akkor valami élősködőtől is pl, de állatorvos többet tudna szerintem mondani... Ha el van neki fertőződve, akkor betadine-t rá, és kösd be, hogy ne nyalja le...
2010. aug. 6. 10:53
 2/10 anonim válasza:
Nézd, ha szenved a cicus, akkor altasd el.. Mennyire van teli sebekkel?A macskák nem szeretik a vizet ugyan,de ha leáztatnád róla a sebet, az segítene,mert ugyebár a seb az ami viszket és azt vakarja le. Ha leázik akkor nem fog viszketni.Gyógyszer erre nincs rá márpedig a vakarózás elkerülhetetlen..
2010. aug. 6. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nézesd meg egy másik állatorvossal, ha van rá lehetőséged. Nekem az egyik cicámat múlthéten altatták el. :( Gyógyíthatatlan fertőzést kapott, valószínű idegen macskától, vagy valahol evett olyan kaját, ami már romlott volt (szájfertőzése volt, ami kiterjedt a szemére is, becsipásodott neki, meg csak feküdt egész nap és csorgott a szájából a nyál). Aztán kihívtuk a dokit és mondta, hogy már nem lehet rajta segíteni. :( Másik cicám meg olyan 3-4 éves, most rajta is vannak sebek, de szerintem valami allergia lehet. Amúgy más baja nincs. Vagy ezek a rohadt szúnyogok összemarják. Nekem is mindig kisebesednek a szúnyogcsípéseim. Idén nagyon rondán csípnek a szúnyogok. De ha neked benti cicád van, akkor nem tudom mi lehet. Mindenképp megnézetném másik orvossal. Jobbulást a cicának :)
2010. aug. 6. 10:56
 4/10 anonim ***** válasza:
10.56-os vagyok. Még az jutott eszembe, hogy ne ragtapasszal ragasszátok le neki, hanem lehet kapni a patikában fáslifogót, vagy mi az, én annak hívom :) Szóval ilyen kis kampós valami, pici gumicsík van a 2 kampós rész között, ezzel tudod odafogatni a fásli végét a már rátekert részre. Sokkal egyszerűbb, és így a cica se tudja leszedni a kötést. És nem kell sok réteget rátekerni, csak annyit, hogy épp megtartsa.
2010. aug. 6. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
ha csak annyi a gond, h elvakarja, akkor egyrészt a gyógyulás idejére ne engedd ki és adjatok rá tölcsért. utálni fogja, de ha felügyelitek, akkor nem lesz gond.
2010. aug. 6. 10:59
 6/10 A kérdező kommentje:
társasházban lakunk, közös udvarral, és oda ki szoktuk engedni, de nincsen más cica, akivel összeverekedhetett volna,elképzelni sem tudom mitől lehetnek ezek a sebek, lehet tényleg vmi allergia...:S változó mennyi sebe van, de a lábain meg a nyakacskáján szokott lenni. Amúgy a fáslis az jó ötlet mert az előzőt már le is szedte. Valószínűleg ma akkor elviszem állatorvoshoz. Nem kell elaltatni, nem szenved mászkál, esik, iszik rendesen, minden rendben vele csak ezek a hülye sebek.
2010. aug. 6. 11:20
 7/10 Kaileena2 ***** válasza:
Kösd be a sebeit de előtte fertőtlenítsd le betadinnal vagy braunollal vagy braunnal.A cicád nagyon öreg.A legtöbben nem élik meg ezt a kort.Ne vastagon kösd be.Ne tapasszal tapaszd.A legtöbb elsősegélycsomagban van ilyen bekötő izé de nem tudom a nevét.
2010. aug. 6. 14:53
 8/10 anonim ***** válasza:
géz, fásli
2010. aug. 6. 15:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha van esyetleg Bioptron lámpád, vagy tudsz kölcsön kérni,azzal lehetne kezelni, elősegíti a sebgyógyulást.Ha budapesti vagy, akkor tudok ajánlani állatorvosi rendelőt, ahol lágylézerrel tudják kezelni a sebeket.www.novavet.eu
2010. aug. 6. 15:11
 10/10 A kérdező kommentje:
elvittem állatorvoshoz és csak betadint mondott, de amúgy van olyan lmpoák és majd vilgítom neki a lbát, köszönök minden vlaszt. amúgy azt mondta az orvos, hogy nagyon egészséges és fiatalos macska és h besz@rt mikor meglátta h 15 éves, azt hitte hogy 2-3:D
2010. aug. 6. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!