Költözött már valaki kijárós cicával? Mennyire szokja meg nehezen?
Holnap vagy holnapután költözünk az új házunkba, visszük természetesen a cicánkat is, aki egy kijárós, ivartalanított, 6 éves kandúr. Kertesből kertesbe megyünk, nem messze, csak egy településsel odébb, de ugye a macseknak akkor is teljesen új hely.
Utánaolvastam, hogy 1-2 hétig, vagy amíg igényli, tartsam bent, és utána kezdjem kiengedni, először csak felügyelettel. Legyen viszonylag nyugodt helye a házban, a saját cuccai stb. Aki költözött már így, Az mit tapasztalt, ez így elég? Ha bent van pár napig, hétig, lenyugszik annyira, hogy kiengedhetem utána? Elég rugalmas egyébként ahhoz képest, hogy macska, és hozzánk is ragaszkodik, nem csak a helyhez. De kicsit parázok ettől a költöztetéstől.
Egy barátom költözött hasonlalóan. 2napot tartotta bennt de nem bírta a cica a bezártságot, kijutott és boldogan élnek azóta is.
Az én cicám elszökött.
3évig volt egy helyen, majd költöztem. Két hétig nem mehetett ki, majd lassan elkezdtem kiemgedni, 3 napig ki be mászkált jól elvolt, aztán nem láttam többet.
Hát ez nem annyira biztató :/
Még arra gondoltam, hogy veszek neki pórázt meg hámot, és 1-2x megmutatom neki a környéket, hol vannak a kutyák az utcában stb. Alapból nem forgalmas hely, zsákutca, mellettünk erdő, úgyhogy viszonylag biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!