Benne lennétek?Küldenétek pénzt?Többi lent.Ezért ilyen formájú a szöveg mert egy macskás csoportban írtam.
Kedves csoport tagok!
Most is elég komoly témával jötzem .Ugye elég sokan vannak Magyarországon akiknek ugyan van macskája de oltásokra orvosra már nincs pénze.Erre találtam egy "megoldást".Arra gondoltam hozzunk létre egy szervezetet ami segít a szegényebb gazdikon.Sajnos nem minden gazda tehet arról hogy nincs annyi pénze.
Jön egy betegség akár mágánál vagy családtagjánál amihez eléggé sok pénz szükséges.Vagy egy kisegítés bajba jutott rokonhoz.Legrosszabb esetben meglopták.De vannak olyanok akiknek a szivük megesik egy egy állatkán ezért befogadja és közben lehet nincs elég pénze.De még ezer és ezer több ok is lehet.Ezért szeretnék egy max 25 fős tagból álló jótékony szervezetet.Miért 25?19 megyénk van így minden megyének lenne egy "képviselője".A további 6 ember pénzügyügyekkel és további egyéb dolgokkal foglalkoznának.(további info keress/en privátban.)Továbbiakban pontokban szedném össze gondolataim.
1.,Pénz utalás juttatás.
A szervezetnek lenne egy külön bankártyája amire lehetne utalni.
2.,megye képviselők feladata,jelentősége.
A megye képviselőknek lehet írni hogy mi a baj és miért kéne és mennyi pénz.Ők ezt továbbítják ezt a messenger csopurtunkba.Ezután szavazás jön.(Közös döntés alapján a megye képviselők mint pozíció eltörölhető.)
3.,Szavazás
Egy messenger csoporton belül lehetséges szavazni és egyértelműen a szervezet tagjai szavaznak.1 órán belül kell mindenkinek szavazni.
4.,A segítés menete.
A pénz küldése utalással lehetséges bizonyos esetekben személyesen.
5.,Kiknek segítünk még?
A gazdikon kívül menhelyeken is segíthetünk persze ez is szavazással lenne hogy melyiket és hogy egyáltalán segítünk e.
6.,gyűlések
Számomra fontos a személyes találkozás.Ezeken a gyűléseken megbeszélnénk hogy mi legyen a jövőben kiknek segítettünk statisztikákat sorolnánk fel amellett hogy beszélnénk bármiről.A koronavírus járvány miatt a személyes találkozás nem nagyon lehetséges így skype vagy egyéb más alternatívát választanánk.
7.,Csalók kikerülése
Fotókat szeretnénk kérni pl az oltásról és a nyugtáról.Továbbá egy idejig tartanánk a kapcsolatot.Egyéb ötleteket szívesen fogadok.
8.,További tudnivalók
-Bárkinek segítünk akár szervezeten belül is.
-Ez még csak ötlet,ehhez lehet tenni venni ötletet adni.
-Most jön a kínos téma:a pénz kérés.Ha a csoport tagjaiből 1500 vagy 2000 ember küldene 500 vagy 1000+ forintot akkor már elég nagy összegek jutnak a számlára és így egyre több embert tudunk segíteni.
Összeségében ennyi.Véleményeket szeretnék kérni és hogy ki lenne benne.Kérdéseket szívesen fogadok és várok.Tudom még 16 éves vagyok elég fiatal de úgy gondolom van elég inteligenciám ahhoz hogy ezt a szervezetet létrehozzam(hozzuk).Remélem hamarosan el tudunk indulni így segítve több száz vagy ezer gazdit.Köszönöm hogy végigolvasta(d) további szép napot mindenkinek.
Istenem, már megint te??? Hányszor mondjuk el, hogy az ötleted eszetlen marhaság????
"Sajnos nem minden gazda tehet arról hogy nincs annyi pénze."
Igen, de ez ott kezdődik, hogy nem vállalok állatot, ha nincs pénzem. Azt is bele kell kalkulálni, hogy az életben vannak és lesznek megváltozott életkörülmények, betegségek, nagyobb kiadások. Ha akkor nem tudom ellátni az állatot, akkor nem vállalom. (Most az extrém dolgokat hagyjuk, mint a levágják a fél lábam, stb.)
"Ha a csoport tagjaiból 1500 vagy 2000 ember küldene 500 vagy 1000+ forintot akkor már elég nagy összegek jutnak a számlára és így egyre több embert tudunk segíteni."
SOHA, ISMÉTLEM SOHA nem lenne elég pénzed. Minden hülye, az is, aki nem szorul rá, tartaná a mancsát pénzért. Hogy akarod leszűrni, hogy tényleg megilleti-e a pénz?
Inkább adom a pénzem valami alapítványnak, akik önmagukra fordítják, el tudnak vele számolni, nem eszetlenül osztogatnak. Hamar menne a havernak is, meg a szomszéd Mari néninek és akkor már az unokatesóékról se feledkezzünk meg...
Elmondom neked, hogy azok kérnének segítséget akiknek amúgy van pénzük.
Sok ismerősöm van akik menhelyen keresztül ivartalanítatták a macskáikat, kunyeráltak pénzt erre-arra és rohadt gazdagok.
Én egyszer egy kóbór nőstényt akartam volna ivartalaníttatni, mert hozzám fialt mindig.
Facebookon megvádoltak hogy macska gyilkos vagyok, megölöm a kicsiket ha nem lesz azonnal örökbefogadó rájuk és az anyjukra.
Kiadták az örökbefogadó jelölteknek a címem, feljelentésig fajult a dolog.
Amúgy meg ha nincs pénze az alapvető ellátására, orvosi költségeire, akkor ne tartson állatot.
Ilyen extrém esetet, ahol tényleg nem tehet róla az ember, hogy az állatát nem tudja ellátni, nehéz elképzelni.
Nekem egy konkrét ténylegesen megtörtént példa jut eszembe a saját környezetemből: tavaly év végén leégett egy ház az utcánkban. Kéményhiba, azt hiszem. Gyakorlatilag porig égett egy nagy, jó minőségű családi ház. A családnak van több gyereke, és egy kutyájuk. Nyilvánvalóan gyakorlatilag földönfutóvá váltak; borzasztó belegondolni is. Mindannyian gyűjtöttünk nekik pénzt, ruhákat, bútorokat és igen: kutyaeledelt és egyéb kutyafelszerelést is. Természetesen ebbe kérdés nélkül mind beleadtunk.
Ez extrém, szerencsére nem naponta előforduló dolog. Erre segít mindenki szívesen, de ehhez nem kell a Kérdező, hogy szervezze 16 évesen "inteligensen".
De intelligens 16 éves vagy te, komám!
A kérdésben: "egy macskás csoportban írtam."
Kommentben az oltások után: "nem én írtam"
Inkább menjél vissza tanulni, többre mész még azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!