Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tudtok, olyan facebookos...

Tudtok, olyan facebookos csoportot ahova kiscicák át lehet feltenni?

Figyelt kérdés
A szomszéd macskája leellett hozzánk nem akartam kint hagyni nehogy a kutyák vagy más kan macska csináljon a kicsikkel valamit, ezért behoztam a lakásba őket. Szóltam a szomszédnak, de azt mondta felőle ki is dobhatjuk a kicsiket. :( Anya még meg engedné, hogy megtartsuk őket, de apa már nem. Szeretnék nekik jó gazdikat találni. Megegyeztem apával, hogy keresek nekik gazdikat, de ha nem tudok akkor 10 hetesen be kell adjam őket menhelyre amit nen szeretnék!
2020. aug. 18. 19:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10, nem, nem választhatók le hat hetes korukban. A minimális törvényi szabályozás 8 hét, nem véletlenül.

De ezt követően tanulják meg az anyjuktól az alapvető szociális készségeket, 10-12 hét az ideális elválasztás, hogy ne legyen nyálasan szopizós idegbeteg karommal támadó macskád nagykorában. (Igen, vannak kivételek, igen, sarkítok.)

2020. aug. 19. 23:20
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

11. Ezelőtt 20 évvel még nem voltak ilyen törvények. Általánosságban 6 hetes korban választották le a kicsiket az anyától, és attól, hogy valami fejes kényszert érzett rá, hogy ezt 2 héttel kitolja, és még törvénybe is foglalta, a sok birka pedig ezt szentírásnak veszi, még ugyanúgy 6 hét maradt. A macska pedig szocializálódik magától, ha olyan gazdihoz kerül 6 hetesen, aki törődik vele, ellenkező esetben viszont a 12 hetesen leválasztott egyedek is idegbeteg karommal támadóvá válhatnak.

Jelenleg 2 mentett cicám van, egyik 12, másik pedig 13 éves. Egy hónapos koruktól vannak nálam, mivel az idősebbnek eltűnt az anyja, a fiatalabbat pedig valószínűleg kitették. Mindkettő nagyon esetlenül járt, mikor hazahoztam, ráadásul az idősebb már egyévesen nagyon féltékeny volt az egy hónaposra többször próbálta bántani. Ennek ellenére nagyon jól szocializált nyugodt cicákká lettek.

Szóval, lehet itt bármiről törvénykezni, de a természet törvényeit úgysem az ember írja.

2020. aug. 20. 12:49
 13/15 anonim ***** válasza:
81%

Tök jó, hogy a természettel példálózol. Te írod, hogy 6 hetesen VÁLASZTOTTÁK LE a kicsiket. Az emberek. Nem az anyamacska magától.

Hogy is van akkor a természet törvényeivel...?

2020. aug. 20. 13:31
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Az anyamacska magától nem teszi ezt meg, te nagyokos! Még akkor sem, ha a kölykök féléves korukig vele vannak.hej!

Ja, meg a másik ilyen agybaj, hogy a macskának nem szabad tejet adni...!

Hát, kész röhej!

2020. aug. 21. 01:56
 15/15 anonim ***** válasza:

14. Figyelj te nagyokos!

A macskák 8-12 hetes korugban fokozatosan választják el a kölyköket, sőt az idősebb kölyköket el is üldözik a területükről, mivel territoriális állatok.

A másik meg az, hogy a macskák többsége laktózérzékeny, azaz fosik a tejtől. A fosás miatt meg hamar kiszáradhat és elpusztul.

Szerintem is kész röhej amit itt csinálsz!

2020. aug. 21. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!