Mit lehet ilyenkor tenni?
Nemrég költöztünk kertes házba, és 1 hónapja befogadtunk egy kóbor 3 hónapos cicust. Több állatkát nem is terveztünk, így is sokat dolgozunk/vagyunk távol itthonról, és 3 gyermeket nevelünk.
És a mai napon elrejtett az udvarunkon 4 kiscicát egy anyacica. Pár napja már be-bejött hozzánk a cicus, szétnézett, letelepedett, ma meg idehozta a kicsinyeit.
Nagyon kis cukik, nem tudom mennyi idősek lehetnek, de már nyitva a szemük és szép bundájuk van, összebújva vannak csendesen egy kacatos helyen.
De nem tudjuk megtartani őket... Őszintén, örülök ha a meglévőre tudunk figyelni, dokihoz vinni, diétáztatni, éjszakára zárt, védett helyre tenni - kizárt hogy plusz 4 cicát bevállaljunk.
Szóval a kérdésem, hogy van-e esély szerintetek, hogy ha szerdán végre elszállítják az udvari kacatokat (már 1 hónapja el kellett volna...), akkor az anyacica elviszi őket máshová? Vagy most már mindenképpen itthagyja őket?
igen, onnan menteni fogja őket, nagy valószínűséggel.
de valszeg a ti házatok környékén fog másik helyet keresni nekik
sztem fotózd le a kicsiket és kezdjél nekik szerető gazdit keresni.
Első, biztosan tudjuk, mert egy jó barátunk lakik abban az utcában, ő mondta. Volt egy hölgy aki időnként enni adott neki, de a férje hallani sem akart macskáról, nem fogadták be.
Annyi de annyi kiscicát hirdetnek.:(((
Hát bízom benne hogy keres másik helyet az anyacica.:(
Attól félek, hogy amíg szállítják a kacatokat és több ember fog itt rakodni-mozgolódni, akkor az anyacica biztos hirtelen elszalad.
Akkor ha átrakjuk a piciket egy dobozba és ugyanarra a helyre tesszük őket (csak immár a védőpajzsként szolgáló vasdarabok nélkül), akkor az anyacica ott megtalálja őket, nem?
az anya - ha veszélyt érez-, a dobozból is menti őket
akkor tudod a kicsiket megóvni, hogy amíg a rumli tart, dobozostól beviszed magadhoz őket. az anya már úgyis bemászkál hozzátok, megbízik bennetek, ott megtalálja a kicsiket
igen, sok cicát hirdetnek. ha nem viszik el, még mindig vannak cicamentő alapítványok vagy menhelyek
tudom, hogy sok munka, de én adnék egy esélyt a kölyköknek :-)
Tettem az anyacica közelébe (fújtatott ezerrel) cicakaját és vizet.
Párom szerint pont most fogom magunkhoz szoktatni.:/
tuti :)
cserébe a szíved aranyból van :)))
Ha teheted, hallgass a szívedre. Tudom, hogy ők úgy tűnnek, mint pár kóbor állat, de többek annál. Érző, szeretetteljes lények, akik a bizalmukba fogadtak. És ez különleges dolog.
Ha teheted, ne üldözd el őket. Helyezd át máshová, és ha eddig jól ment minden, ez után sem lesz máshogy. Elég nehéz élet a "senki macskájának" lenni. Kis idővel és türelemmel hirdesd őket. Ki fog fizetődni, meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!