Anyacica és testvércica rendellenes viselkedése, mi lehet az oka?
Mai nap folyamán egy eléggé meglepő dolgot tapasztaltam a cicáimmal. Az egyik kis cica (1-1,5 hónapos) pár nap után előbújt a fekhelyről -eléggé elzárkózott volt mostanában, de volt étvágya-. Majd 2-3 órával később már csak annyit vettem észre, hogy az anyacica eszegeti a kiscicát és mintha a testvércica is besegített volna, mikor rátaláltam akkor már a cica félig hiányzott.. Az anyacica és a testvércica pedig mintha mi se történt volna ugyan úgy bújnak hozzám.
Ez mennyire normális jelenség, tapasztalt már ilyet egyáltalán valaki?
~20 éve tartok cicát, de sose láttam még ilyet.
Tudtommal az anyacica csak újszülött korukban szokott kannibalizmushoz folyamodni, ha úgy látja, hogy nem egészséges az utód.
"Tudtommal az anyacica csak újszülött korukban szokott kannibalizmushoz folyamodni, ha úgy látja, hogy nem egészséges az utód."
Nem csak akkor. Vitamin hiány esetén az ösztön győz. Az anya cica a kb 14 napos korig eszi meg az elhullott, illetve rendellenes, életképtelen kölyköket. Nem csak a hulla szag eltűntetése miatt, hanem azért is, mert a teste hasznosul, tápanyaggal látja el az anyát.
A cica beteg volt, esélyes, hogy magától pusztult el. Ha a kölyöt nem vitted orvoshoz, akkor gondolom az anyára sem figyelsz annyira oda. Ivaros, ki tudja mennyi kölyköt potyogtatott már, ki van merülve a szervezete, ezért ette meg a kölyköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!