Öt hónapos macskát lehet ivartalanítani?
Ma lett a cicusom négy hónapos. Jövő hónapban szeretném kiivartalanítani, ami 11 ezer ft lesz, megbízható orvosnál. Viszont. A súlya kisebb a korosztályához képest; jelenleg kb. 1,4 kg a mérlegünk szerint. Szerintetek várjak őszig az ivartalanítással, hogy még súlyosabb legyen?
Akitől örökbe fogadtam, szerződést írtam alá. Az is benne volt, hogy ivarérés előtt kell kiivartalanítanom, 7 hónapos kora előtt.
Én a nyáron túl szeretnék lenni már mindenen. Az oltásai már megvannak.
Az orvos azt mondta, hogy még várni kell egy kicsit.
Szerintetek túl korán ivartalanítom őt ennyi súllyal vagy belevághatok augusztusba?
Ő sokkal kisebb testű alapból, mint a többi macska. Teljesen normál testalkata van, macskához illő.
Viszont, mentett cica volt, az anyjától elvolt választva 3-4 hetes korától, és kikerült 3 testvérével együtt az utcára. Megmentette egy állatmentő. De amikor 8 hetesen elhoztuk, majdnem elsírtam magam, milyen sovány volt... 27 dkg volt 24 cm-el. :(
Nagyon szomorú voltam, hogy így elhanyagolta az "állatmentő".
Anyja egyiptomi mau, az apja pedig házi macska.
Az orvos szerint normálisan fejlődik.
Azt mondta még, hogy 2 kg-os súlyt el kell érnie (most 1,5 kg)
Szerintem egy hónap alatt simán feltud szedni még félkilót. Először egy héttel a műtét előtt kell időpontot kérnem. Ha 2 kg-os lesz, akkor ellehet rajta végezni (legalább is ennél a dokinál csak 2 kg+-os macskát ivartalanít)
Én az iskolai szezonban nem szeretnék már az ivartalanításával foglalkozni, most van időm, ha lehetséges, megtenném augusztusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!