Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicám folyton rám támad, de...

A cicám folyton rám támad, de miért?

Figyelt kérdés

4 hónapos kandúr, kb 2 hónapja van velünk. A szüleimre abszolút nem ugrál, és nem támad rájuk, max apám kezét harapdálja ha játszanak. Ezzel szemben engem teljesen terrorizál. Egyszerűen nem lehet egy lépést tenni a házban, mert folyton a lábamra ugrik, kiereszti a karmát, és harap. Van, hogy szabályosan csüng a lábszáramon. Egyelőre még nem történt komolyabb sérülés, de tele vagyok karmolásnyomokkal. Ha pedig nem éri el a lábam(pl ha fekszem), akkor megelégszik a kezem letámadásával. Míg kisebb volt, csak a játéknál harapott, de most már egyre elevenebb. Egyre jobban kezd fájni az egész, félek mi lesz, ha nagyobb lesz.

Egyébként még az az érdekes az egészben, hogy a családból én foglalkozok vele a legtöbbet. Igazából az én macskám. Én szeretgettem, etettem, játszottam vele meg ilyenek.

Szóval nem értem. Apám szerint csak játszik. De eddig nem csinált ilyet, és egyre vadabb.

Hogyan szoktassam le erről?És egyáltalán miért csinálja ezt PONT velem?

2010. aug. 2. 11:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Te foglalkozol vele, téged szeret, veled akar játszani. Ennyi. Nekem 12 éve vannak macskáim, ugyanezt csinálta velem mind kiskorában de ahogy nőnek majd abbahagyják... de az még odébb van, addig is örülj neki hogy ilyen eleven:D Ja és ivartalaníttasd akkor nyugisabb lesz.
2010. aug. 2. 12:17
 12/18 anonim ***** válasza:
ne aggódj nekem is ilyen volt a cicám,volt hogy körülnéztem a folyosón és ha nem láttam akkor gyors átspuriztam egy másik szobába :D de általában megkergetett aztán rám vetette magát mikor elkapott xD most már 3 éves és nagyon imád engem :)
2010. aug. 2. 12:19
 13/18 anonim ***** válasza:
nem túl jó (nagyon rossz) a memóriájuk . 1 hónap alatt elfelejtettett, ennyi az egész. idegen vagy a házban.
2010. aug. 2. 12:20
 14/18 anonim ***** válasza:
Ha eldurvul a támadása, fogd meg határozottan a mancsát vagy a fejét és mondd határozottan,komolyan hogy nem szabad.Tudomásul kell vennie, hogy nem tehet meg akármit, a játéknak is vannak határai.Ha most nem fogod vissza, azt hiszi,ez igy jó.Ha fáj a karmolása, átmenetileg vághatsz a körméből, az újra kinő, nem lesz semmi baja tőle, csak nem fog tudni csüngeni rajtad. talán ez is visszatartó erő lesz.A körömvágásnál figyelj arra, hogy ne vágj túl mélyen, mert megsértheted a körömágyat.
2010. aug. 2. 12:23
 15/18 anonim válasza:

Nekünk is van egy cicám tíz éves körüli lehet vagy ég több /jól bírja a kislány/ meg lett műtve /elkötve/ és még mindig ha játszani akar akkor belénk harap meg simogatás közben is. De csak engem harap senki mást. De folyton bújik hozzám. Én annyira nem szeretem a cicákat inkább kutya párti vagyok de ha arról van szó eljátszok vele. És folyton kerget a lábamra mászik meg minden, hogy játsszak vele.

Próbáld meg te is.

Ha nem jön össze halmozd el ajándékokkal mint a csajokat... Azért megszoktak békélni :):)

2010. aug. 2. 12:28
 16/18 anonim ***** válasza:
20%
Perverz állat - képzelem mit tehettél vele kis korába. Ezért a pokol mélyén fogsz elégni!
2010. aug. 2. 14:23
 17/18 anonim válasza:
A cicák így játszanak egymással.Ha láttál már kölyköket egymással játszani, sokszor sírás, visítás a vége, mert így vadulnak egymással is. Téged szeret, ezért veled játszik. Mivel visszajöttél, most még jobban örül neked. Ha fájdalmat okoz neked, szólj rá ( a cicatársa is ezt teszi, amikor visít ) így tanulja meg, meddig mehet a játékban.
2010. aug. 2. 21:11
 18/18 anonim ***** válasza:
9%

szerintem csak szeret téged és dugni akar veled.

:)

2010. aug. 3. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!