Hogy szelídítsek kölyökmacskát?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy mindjárt 1 éves macskánk. (2019.07.05-én született). Nagyon vad, mindig odakap a kezünk után ha a közelünkben van, soha nem jön oda ha szólunk neki, ha megfoglyuk menekül. 1-2x kapott egy kissebb “pofont”, amit nem is neveznék pofonnak. Csak megsuhintottuk a fülét. Azt is azért, mert felmászott az asztalra és beleevett a tálba.
Ui: az anyja 2 éves, ő nagyon szelíd, hallgat ránk és ő olyan bújós.
Tehát van valami módszer alra, hogy szelídebb legyen a kölyök?
Normális válaszolat előre is köszönöm.:)
1. Kérdező:
Nem
5. válaszoló:
Köszönöm szepen az ertelmes vaszt. Ivartalanitva van. Mindig en viszem nekik az ennivalot es megis varom amig megeszik. Ha engedi jatszom vele, de ez nem sokszor fordul elo. Rengetegszer van az, hogy le ul a lepcso masik felen es elkezd mosakodni, vagy a hatan nyujtozkodni.
Nem tudom hogy ez mennyire segít, de én egyszer megszelídítettem egy cicát, aki valahogy a házunkhoz keveredett egy este. Akkor körülbelül másfél hónapos lehetett. A családom minden tagja egyenként kiment hozzá, de egyiküknek sem sikerült megnyugatnia. Én leültem a füldre, és énekeltem neki. Amikor közel jött, megsimogattam, kapott enni, és aznap éjjel már nálunk aludt. Ez úgy háromnegyed éve volt, és azóta már kiscicái is vannak :)
És bár tudom, hogy más szituáció, de ezek szerint szeretik, ha énekelnek nekik. Esetleg próbáld meg, végül is ki tudja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!