Sokat iszik a kiscicám, ez normális?
Van egy 5 hetes kiscicám, aki mostanában elég sok vizet szokott inni.
Korubelul 25 - 30 fok van abban a helyiségben, ahol van, viszont ezek mellett a viselkedése nem változott meg, ugyan olyan játékos meg bújós mint eddig volt.
Minőségi száraztápot kap, amiből kevesebbet eszik, mert nagyobb a hústartalma.
Nem kell nagyk9nyvet vezetni,a macska eteteserol.
Száraz legyen előtte.
Kaphat konzervet is.
Kaphat nyers kaját is.
Persze ne sertést
Mindig legyen előtte víz.
Az a lényeg, hogy nem szabad csak egy felet kapnia.
Ha kinti akkor könnyebb, mert a száraz mellett majd osszekapkodja az egeret.
De most nagyobb kárt okozhat neki a magas fehérje tartalmú kaja.
Persze, víz az mindig van előtte, illetve száraztáp is, viszont olvastam egy külföldi, kifejezetten macskákkal foglalkozó fórumon, hogy az alutasakos kaják nem olyan jók mint a száraz tápok, mert:
- Alacsonyabb a tápértékük, mert nagy részük vízből áll (Még a drágábbaknak is)
- Cica hamarabb elkaphat valami betegséget tőle, mert ha például este kirakok neki a tálkájába egy picit, és reggelre nem eszi meg az egészet, akkor a baktériumok működésbe lépnek a kajában, és emiatt kialakulhat nála valamilyen bélbetegség is.
Amit a harmadik válaszoló írt, biztos hogy jó, viszont nincs lehetőségem arra, hogy minden nap csirkehússal / egyéb baromfihússal, meg laktózmentes tejföllel etessem meg a macskámat..
Ételmaradékot / nyers húst nem szívesen adnék neki, mert én például nagyon fűszeresen szoktam főzni, és az tuti nem tenne jót a cica emésztésének, a kezeletlen húsokban meg megint ott van a kockázati faktor (férgesség pl)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!