Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sovány a macskám. Nektek hány...

Sovány a macskám. Nektek hány kiló az 1 éves cicalányotok?

Figyelt kérdés

Az enyém olyan sovány. 2 kg körül van. Mondjuk mióta hozzánk került mindíg kisebb volt. De most szinte látszik a csípő csontja. Játékos

cica. Pedig eszik. Reggel 1-2evőkanál nedves kaját este ugyan így. Napközbeni előtte van egész nap a száraz. És szokott kunyerálni a mi kajánkból is. Meg ha főzök kap nyersen husit pár nagyobb falatot.

2020. jún. 7. 19:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy férges?
2020. jún. 7. 19:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is férgességre gyanakodnék. Más tünete nincs? Oltásai megvannak?
2020. jún. 7. 19:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, es a hus meg a tap egybe nem jarja! Vagy ez vagy az. Nem tesz jot a gyomranak.
2020. jún. 7. 19:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Adj neki 3-4 kanál nedveset, hátha annyit is megeszik.
2020. jún. 7. 19:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Féregtelenítve volt?
2020. jún. 7. 19:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én öreg cicám mindig vékonyka volt, pedig 3 zacsi nedves tápot eszik naponta, szerintem kevés a tiednek a kaja, amit kap. A mienk mindennap kap a 3 alutasakoson felül kb egy evőkanálnyi sovány húst aprítva, meg egy kanál laktózmentes tejfölt, meg ha húsfélét eszünk, abból is. És mindig van neki kinn száraz ropi is, mégsem kövér, és féreghajtót is szokott kapni. Adjál neki többet enni, ez, amit írsz, sztem kevés...
2020. jún. 7. 19:25
 7/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt én is férgességet is gyanítok, másrészt attól is függ, milyen tápot kap enni, mert van, amiben szinte semmi hús nincs, a macska pedig húsevő állat.

Magas hústartalmú száraztáp, és/vagy nyers csirkehús, csirkeszív, más baromfi, hal is mehet neki.

2020. jún. 7. 21:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Háromhavonta nem ártna féreghajtani. Egyébként a legrosszabb amit tehetsz, hogy a nyers mellé adsz még mást is, kikészíti a gyomrát. Vagy táp vagy nyers, de ne váltogasd a kettőt!

Az alutasakosoknak semmi tápértéke, 80%-a víz, attól nyilván éhes folyamatosan, szinte semmi hústartalma.

Nem tudom milyen tápot adsz neki, de ha az is a szokásos ízfokozós, 4%-os hústartalmú Whiskas, akkor meg is van a megoldás.

Viszont tényleg ne váltogasd a

tápot a nyerssel, ha nem akarod kicsinálni a gyomrát!

2020. jún. 8. 08:47
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem éhezik.

Jó fajta husiból (ami nem víz és ballaszt anyag 4% hússal) a ráírt ajánlás szerint 250-270g kell egy felnőtt állatnak naponta, ha nem futkározik 0-24ben és átlagos 3-4kg méretű. Az egy bő fél konzerv, nem 4 kanálka..

Kb. 60 kcal/ testtömeg kg a cicák energiaigénye, ha nem hiperaktívról van szó. Hízlaláshoz +20% = 72kcal.

Rajta van a tápokon, hogy mennyi metabolizáló energia van bennük.

60kcal/kg x 2,0kg=120kcal kell ennie, de mivel látványosan sovány, így legyen 75x2=150kcal.

Pl. ha a táp 3800kcal/kg. Akkor 150kcal/3800kcal/1000g = kb. 40g táp a napi adagja.

Ha tejecskét kap, lehet, hogy míg elmész kifossa a lelkét is az udvaron.. vagy elveszik az ételét!

Nem feltétlenül beteg, de ha eszik nyers húst, akkor féregteleníteni kell és mellé hízlalni több étellel!

2020. jún. 8. 15:19
 10/12 anonim ***** válasza:
Elgépeltem a képletet az 1000el szorozni kell természetesen! :)
2020. jún. 8. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!