Tanácsok a problémákra?
Minden egyes nap elkezdi a macskám a bezárt wc ajtót kaparni. Addig kaparja míg ki nem nyitja. Ha elzavarjuk onnan akkor is még utána 2-5x visszamegy megpróbálni.
Ha ez kudarcba fulladt akkor megy a polcokon ugrál, leveri ami az útjában áll. Nyávog, fel alá járkál.
Gondolom unatkozik de mégse tudok vele fennt lenni éjjelente hogy szórakoztassam. Ezért a napokban elkezdtem fárasztani délutánonként játékokkal. Csináltam neki odúkat. De ugyanúgy folytatja az ugráládt, nyávogást, kaparást főleg este.
Még egy macskát pedig nem tudunk eltartani.
■Valakinek valami ötlete van mit lehetne tenni?
Hálás köszönet a válaszolóknak!■
[Ivartalanított, oltott, 3 éves cicahölgy. 1,5 hónapja csinálja].
Az össze-vissza futkosás az tipikusan amolyan "ösztönös" macska dolog, az összes macska ezt csinálja.
Egyébként jól tudod, akkor csinálják, mikor már nagyon unatkoznak.
Erélyes hangon rá kell szólni, másképp nem tudod megszoktatni vele.
Sajnos az, hogy már nem kölyök, kicsit nehezíti is a dolgod, nehezebben tanulnak felnőtt korban.
Mindenesetre adj puszit a macseknak helyettem is :)
Köszönöm a válaszokat.
Kedves 1.,2. Próbálkozom még. Tegnap este miután rá lett szólva (5-ödjére) odajött hozzám és lefeküdt a lábamhoz. Amire már hónapok óta nem volt példa.
Kedves 2.válaszadó! Átadom! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!