Ha egy cicànak székrekedése van, akkor kakilhat amiatt az alomtàlcàn kívülre?
Màr harmadik hete csinàlja ezt az 1 éves ivartalan fiú cicàm. Màr teljesen ki vagyok tőle készülve, mert padlószőnyeg van a szobàban, és folyton sikàlnom kell.:(Eddig minden rendben volt vele, még régebben fordult elő 1x-2x, de aztàn nem, mostanáig.. Egyértelműen làtszik, hogy nem kipotyog az álomból, hanem picit arrébb csinàlja. Mindent megpróbàltam, tisztítom folyamatosan az almot, max 1 pisi van benne, ha nem vagyok ott, és nem tudom egyből kivenni, de a pisivel nem csinálja ezt, azt bele végzi.De màr azt is próbàltam, hogy külön alom a kakinak, próbaképp benne egy nagyon pici darab kaki, hogy tudja, oda kell végeznie, akkor egyszer oda is csinàlta, de teljesen tisztàval is próbàltam.Lehet, hogy azért csinálja a szőnyegre, mert nem tudtam teljesen kiszedni a szagot? Ecettel is sikàltam.
Azért fordult meg a fejemben a szorulàs, mert kisebb koràban is néha nyàvogott kakilàs előtt, mintha fàjna a pocija, és néha most is nyàvog előtte... Megnéztem a székletét, én eddig azt hittem, hogy rendben van, ha picit keményebb, de talàn neki túlsàgosan is, nem tudom...Szàraztàpot eszik, de iszik mellé elegendő mennyiségű vízet.
Élőre is köszönöm!
Köszi a vàlaszokat!
Első, ezt hogy érted?
Màsodik, sajnos nekem nem ez a gond, előttem is azt csinàlja, hogy max kapar 1-2 az alomba, de nem akar oda kakilni, arrébb megy, szaglàszik a szőnyegen, és ott kezd el kakilni.
Ja értem, akkor valószínűleg maga a kaka-szag vonzza, amit a szőnyegben hagyott.
Ötletem sincs, hogyan lehet azt kitakarítani úgy, hogy a szag elmenjen, a színe maradjon.
Próbáld meg fóliával vagy valamilyen kartonnal, vastag ronggyal letakarni - átmenetileg - az összekakált területet. Ha nem érzi a szagot, visszatalál az alomba.
Nálam a virágföldbe találta egyszer a dolgát végezni az egyik (a háromból), azt a kakát is hiába szedtem ki, másnap csak odatalált ismét. Az volt a megoldás, hogy betakartam a földet apró kavicsokkal - nem mellesleg kapott a cicka egy taslit is -, de nálad a kavics most ugye nem játszik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!