Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet valami baja? Többi lent.

Lehet valami baja? Többi lent.

Figyelt kérdés
A macskám megette egy darab háromszögsajt csomagolópapírját, szörnyű bűntudatom van, hogy elöl hagytam, ahol hozzá férhetett, de ezelőtt soha nem próbált megenni efféle vackokat, valószínűleg a rajta maradt sajt miatt tette. Lehet komoly baja belőle? Bélelzáródás?

2020. máj. 17. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Figyeld a macskát! Ha azt látod, hogy kedvetlen, étvágytalan, fájlalja a hasát, nem tud kakilni, netán öklendezik, hány, vidd orvoshoz.

Egy röntgen kimutatja majd, mi a helyzet.

2020. máj. 18. 01:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha a holnapi nap folyamán nem produkál aggodalomra adó tüneteket, akkor megúsztuk?
2020. máj. 18. 02:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnos nem. Akár részleges bélelzáródás is lehet, ebben az esetben hetekbe telhet, mire tünetek jelentkeznek.

Felnőtt cicáról van szó? Az egész csomagolót megette, vagy csak egy darabot?

2020. máj. 18. 02:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom, mekkora darabot ehetett meg belőle, csak láttam ahogy rágja, már a szájában volt, de nem bírtam kivenni belőle, mivel addigra lenyelte. Felnőtt macska, igen.
2020. máj. 18. 02:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Figyelni kell, ahogy írtam. Felnőtt állatnál nem túl nagy méretű, nem hegyes idegen tárgy esetén azért elég jók az esélyek, hogy következmények nélkül megússza.

De ha fellépnének a tünetek, azonnal orvos.

Nálam 4-5 hetes kiscica rágta le a cumisüveg végét, amiből etettem, és lenyelte. Neki gyomorműtétje lett.

2020. máj. 18. 03:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. Természetesen ha bármit is észreveszünk rajta, felkeressük az állatorvost.
2020. máj. 18. 03:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!