Érdemes menhelyről macskát befogadni?
Ez macskafüggő. De egy biztos-hálás lesz
De ha ennyire aggaszt, fogadj örökbe kiscicát
Egyik sem igaz. Az én macskám itt született, kiskorától nevelem, senkivel nem áll szóba rajtam kívül. Idegen a közelébe sem mehet. Máshol meg odajön a macska bárkihez, játszik vele, beleül az ölébe.
A macskáknak úgy mint az embereknek különböző a jelleme.
Dehogynem lehet, ez igazából a macska természetétől, meg ugye korábbi életétől függ, hogy mennyire ijedős :)
A legtöbb menhely (vagyis amelyeket én ismerek) úgy csinálják, h a kiscicákat, macskákat, v egész almokat ideiglenes gazdihoz adják, akik jól bánnak velük, szval nagyjából emberhez szokottak :)
Én is ilyen helyről fogadtam örökbe, én kiscicut, ő nagyon barátságos volt, egyáltalán nem agresszív, nagyon ragaszkodó :)
(Igaz, ha felnőtt macskát fogadsz örökbe, őt lehet h nehezebb lesz kézhez szoktatni, főleg hogyha ugye olyan rossz előélete volt :( )
De a menhelyről befogadás nagyon jó, így segíthetünk a gazdátlan állatokon :)
Én ajánlani tudom a menhelyi macskákat :)
A mi macskánk menhelyi, féléves korában hoztuk el. Mi úgy választottunk az ottani rengeteg macska közül, hogy amelyik odajött hozzánk... Nem szín vagy ilyesmi alapján. Így viszont nem csalódtunk, nagyon hálás, jó természetű, nyugodt cicus a mai napig.
Az egyetlen bajunk a menhelyiséggel az állandó betegeskedés volt az első 3-4 hónapban. Macskanátha, fülatka, gomba, hugyúti fertőzés - sorban kijött rajta minden, pedig egyedüli és benti, oltott, stb. Az orvos szerint a menhelyi állatok sokáig hordozgatnak mindenféle kórokozókat, amik időnként kijönnek rajtuk. Most remélhetőleg mr túl van ezeken, és mindezek ellenére én ajánlani tudom a menhelyi állatokat, mert nagyon sokan várnak ott gazdira. Egyszer elmész, biztos nem tudod megállni, hogy onnan fogadj örökbe:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!