Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért mehet a kismacskám...

Miért mehet a kismacskám hasa, lehet kezelni orvos nélkül?

Figyelt kérdés
Kaptunk kismacskát 3 napja,amikor elhoztuk a néni tejbe mártott kernyeret adott neki enni és mióta itt van kb naponta 6-7szer folyós a széklete de ezzel szemben nagyon jó kedve van, játszik, ugyanolyan hiperaktív stb. akkor azthittem az okozza a hasmenést de ha az okozná már elmúlt volna nem? Amúgy kapott alutasakot kaját és egy kis ripropot még tegnap. Mindenféleképp vigyem el orvoshoz? Ami igy a vírus miatt elég bonyolult lenne, de ha muszáj muszáj

2020. máj. 12. 18:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mikor befogadtam a cicám, akkor neki kb 1 hónap alatt múlt el a hasmenése, nem volt vészes, evett, ivott, játszott, de 1,környezetváltozás 2, tápváltozás. Miután ment a pocija pár napja, akkor orvosi javaslatra 24 oráig csak vizet kapott, meg egy probitokumot, utána váltottam - szintén javaslatra- új, jobb tápra.

Royal canin kittent kapott, alutasakosból. Tudom, drága, de szépen rendbetette. Minden wc után mentem és popsitörlővel megtöröltem, hogy ne kenjen össze semmit.

Mivel ő utcai befogadott volt, így én elvittem dokihoz, hogy nézzen rá alaposan.

Ha és amennyiben, kedvetlen és dehidratált lesz, vidd orvoshoz. Ő ad majd valami szert rá.

2020. máj. 12. 19:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom, hogy egy hónapos. Akkor viszont mindenképp doki! Ilyem piciként nem szabad kockáztatni.
2020. máj. 12. 19:47
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, 1 nap alatt megtanulta használni az almot, de minden wc után én is popsitörlőzök
2020. máj. 12. 20:16
 14/19 anonim ***** válasza:
35%

Igen, valahogy ösztönösen nálunk is egyből belement. :)

Okosak ezek a cicák

2020. máj. 12. 21:06
 15/19 anonim ***** válasza:
68%

Jobb száraztàp, semmi alutasak! És valami vitamin sem árt. Viszont az orvos jobb, ha látja. Ő tud megfelelő készítményt adni.

Jobbulást a cicusnak!

2020. máj. 13. 11:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem kicsi még a száraztáphoz?
2020. máj. 13. 15:34
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Önts rá kis vizet, hogy puhuljon
2020. máj. 13. 16:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a macskám kicsinek hozzám került, ugyanez volt a probléma. Nagyjából 1-2 hónapig ez ment. Voltam vele dokinál, de nem igazán csinált semmit mert a kiscicának volt a hasmenés mellett étvágya meg jó kedve volt. Ha jól emlékszem akkor csak vitamint kapott meg féregtelenítve lett, mert az is okozhat ilyen problémát.

A kismacskák fosósak, de kinövik idővel. A környezetváltozás, az anyatejről való átállás rendes kajára, fogak hullása is okoz hascsikarást.

2020. máj. 14. 06:11
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Az lemaradt, hogy főtt csirkemellet kapott, azzal nem ment úgy a hasa. És én is Royal Canin Kitten szárazat adtam neki. Sokan azt mondják ez drága táp meg nem is jó, de az én macskám ezt szereti ez tette rendbe is!

Az enyém hosszú fehér szőrű macska, és folyamatosan össze is kente magát WC után, bénázott az elkaparással és bele és lépett a cuccba. Borzalmas időszak volt, nem volt elég sokszor menni utána megtörölni, mert bizony szinte minden nap alváz mosás is kellett :))) de kinőtte!

2020. máj. 14. 06:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!