Miért mehet a kismacskám hasa, lehet kezelni orvos nélkül?
Szia! Mikor befogadtam a cicám, akkor neki kb 1 hónap alatt múlt el a hasmenése, nem volt vészes, evett, ivott, játszott, de 1,környezetváltozás 2, tápváltozás. Miután ment a pocija pár napja, akkor orvosi javaslatra 24 oráig csak vizet kapott, meg egy probitokumot, utána váltottam - szintén javaslatra- új, jobb tápra.
Royal canin kittent kapott, alutasakosból. Tudom, drága, de szépen rendbetette. Minden wc után mentem és popsitörlővel megtöröltem, hogy ne kenjen össze semmit.
Mivel ő utcai befogadott volt, így én elvittem dokihoz, hogy nézzen rá alaposan.
Ha és amennyiben, kedvetlen és dehidratált lesz, vidd orvoshoz. Ő ad majd valami szert rá.
Igen, valahogy ösztönösen nálunk is egyből belement. :)
Okosak ezek a cicák
Jobb száraztàp, semmi alutasak! És valami vitamin sem árt. Viszont az orvos jobb, ha látja. Ő tud megfelelő készítményt adni.
Jobbulást a cicusnak!
Amikor a macskám kicsinek hozzám került, ugyanez volt a probléma. Nagyjából 1-2 hónapig ez ment. Voltam vele dokinál, de nem igazán csinált semmit mert a kiscicának volt a hasmenés mellett étvágya meg jó kedve volt. Ha jól emlékszem akkor csak vitamint kapott meg féregtelenítve lett, mert az is okozhat ilyen problémát.
A kismacskák fosósak, de kinövik idővel. A környezetváltozás, az anyatejről való átállás rendes kajára, fogak hullása is okoz hascsikarást.
Az lemaradt, hogy főtt csirkemellet kapott, azzal nem ment úgy a hasa. És én is Royal Canin Kitten szárazat adtam neki. Sokan azt mondják ez drága táp meg nem is jó, de az én macskám ezt szereti ez tette rendbe is!
Az enyém hosszú fehér szőrű macska, és folyamatosan össze is kente magát WC után, bénázott az elkaparással és bele és lépett a cuccba. Borzalmas időszak volt, nem volt elég sokszor menni utána megtörölni, mert bizony szinte minden nap alváz mosás is kellett :))) de kinőtte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!