Hogy szelídíthetném meg a kiscicát?
nagyon jó, ahogy most csinálod. Szépen, fokozatosan. Vigyél neki valami finomat, vegyél a kezedbe egy könyvet és üldögélj ott, olvasgass, szokja a jelenlétedet.
Csinálj neki valami kis fészket, alvóhelynek.
Sikerülni fog. Teljesen jó a módszered
Nagyon kedves tőled, hogy a szíveden viseled a szerencsétlen pici cica sorsát. (Aki így valószínű szerencsés lesz.)
Én is fogadtam be így cicát. Először meg se lehetett közelíteni, csak leraktam neki a kaját meg a tejet, és távolról figyeltem. Minden nap egyre közelebb engedett magához, kb. 1 hét múlva meg tudtam fogni, és bevinni a házunkba, udvarunkba. Pár nap múlva az otthonának tekintette a helyet, minket pedig a családjának. Ez 3-4 éve történt, nagyon hálás kis cica lett belőle.
Úgyhogy drukkolok neked, írd majd meg a fejleményeket.
Adjál neki nevet és hívogasd amikor mész felé!
Megszokja a hangod és már távolról örülni fog neked.
Előbb-utóbb odajön majd hízelkedni is.
3-4 hetes cicának nem egy életbiztosítás egész nap egyedül kint lenni.
Trauma ide vagy oda, én mielőbb befognám, és irány az állatorvoshoz kivizsgálásra. Kb. 1 hétig, amíg meg nem szokik, ki sem engedném.
Persze csak akkor így, ha a barátkozós megoldás nem halad elég gyorsan, és egészen biztos lennék abban, hogy el tudom kapni. Mert erre lehet, hogy csak egy dobás van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!