Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyi esélye van egy anyacica...

Mennyi esélye van egy anyacica által "nevelt" nyuszinak?

Figyelt kérdés
Ma találtam, kb 1 órája egy kis nyuszit a többi nagy nyúl között. Valószínűleg egy bak odakeveredett hozzájuk...Nem találtam meg az anyát, a kis nyuszi viszont még eleven volt, meleg is, nem látszott semmi baja. Nem tudtam mit csinálni vele, ezért odaraktam a cicámhoz, akinek kiscicái vannak. Mennyi esélye lehet a nyuszinak? A cica elkezdte nyalogatni, látszólag elfogadta. Esetleg valakinek van tippje, hogy mit csináljak vele, ha nevelni szeretném? Válaszoljatok sürgősen, legyetek szívesek.
2010. júl. 28. 20:09
 1/7 anonim ***** válasza:

hát ha elfogadta, az tök jó!

nem értek hozzá..de elvileg a kisállatoknak azér tvan ilyen hülye, szívmelengető külsejük (nagy fej, nagy szemek, nyüzüge test) mert ez automatikusan beindítja az anyai ösztönöket akkor is, ha más fajhoz tartozik az állat

2010. júl. 28. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:
...és reméljük hogy a macskád nem eszi meg.
2010. júl. 28. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:

amíg szükséges addig egy anyacica is tud gondoskodni a nyusziról. Viszon meg kell lennie a nyúlmamának.

Most ez így jó, de azért jobb lenne ha körbenéznél.

2010. júl. 28. 20:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Átnéztem mindet kétszer, és semmi jelet nem találtam ami arra utalna, hogy anyuka lenne egyik...Viszont a bűnös bak meglett.Most néztem őket, elvannak, a cica nyalogatja. Tudni fog így szopni? Mivel nem ugyanúgy szoptatnak a macskák és a nyulak.
2010. júl. 28. 21:34
 5/7 anonim ***** válasza:

A kimacskák állítólag mindig ugyanahhoz a csecsbimbóhoz járnak szopni, amit a szagáról imernek meg.

Ha a nyuszi nem ismeri az "ülésrendet", abból lehet kavarodás a kosztoláskor...

2010. júl. 29. 15:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a nyuszi meg a macska ugye teljesen másképp táplálkozik. Az egyik növényevő, a másik ragadozó. Ezért gondolom, hogy a tejük összetétele is teljesen más. Keresgélj a neten, esetleg hívj fel egy állatorvost, hogy mit adhatnál a nyuszkónak. A mamája már nem fogja visszafogadni macskaszagúan, úgyhogy az a vonat elment.

Enni tuti nem tud még? Esetleg szerezz nyúltápot, és áztasd be egy kis kamillateába, hátha azt meg fogja tudni enni.

2010. júl. 29. 18:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Tegnap reggelre meglett a nyúlmama, meg lett még 6 kisnyúl is. A cicák éjjel melegen tartották, most pedig a testvéreivel van, nem dobálta szét őket a nyúl, remélem nem is fogja...

Köszi az eddigi válaszokat!

2010. júl. 30. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!