Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sokat kell takaritanod a...

Sokat kell takaritanod a macskád után? Hogyan/mivel szoktad? Milyen a takarítós rutinod?

Figyelt kérdés
Most lesz cicánk sima házi mentett cicus 3 hónapos. Szőre normál hosszú. Érdekelne hogyan takarítasz utána mire készüljek :)

2020. ápr. 28. 09:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze, evés előtt kezet mosok. :)

Mivel benti cicák, így tudom, hogy nincs olyan a bundájukon, ami árthat, meg aztán ha elmegy mellettem valamelyik, végigsimítom a hátát, aztán megy mindenki a dolgára. Furán venné ki magát, ha mindig rohannék kezet mosni, miután egymáshoz értünk. :)

Kinti cicánál nyilván másabb, de ott sem kell komolyabbra gondolni, ha bejössz, mindig kezet mosol.

Ha jól értettem, benti cicátok lesz. Féreghajtót kapjon 3-4 havonta, az almot ne nyalogasd :D, és akkor esélytelen, hogy bármi bajod legyen tőle.

2020. ápr. 29. 10:14
 12/19 anonim ***** válasza:
A szőrrel folyamatosan kell küzdeni, mindenhová befurakszik "porcicák" formájában. Napi porszívózás helyett én benedvesített tollseprűvel terelgetem őket, így kevésbé röpdösnek, mint szárazon. (Sajnos, bedöglött a porszívóm, de amúgy is utálnám minden nap előszedni.) Érdemes gyakran fésülni a cicát, meglátod, mennyi szőr kijön belőle egyszerre. Az enyém imádja a fésülést, szinte transzba esik tőle.:)
2020. ápr. 29. 14:09
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem szoktam fertőtleníteni a kezem, maximum miután kiszedem az almot. Evés előtt meg amúgy is megmosom a kezem.
2020. ápr. 29. 14:24
 14/19 anonim ***** válasza:
Hosszú szőrű macskám van. Szőr mindenféle van. Mióta beszereztem egy furminátort azóta látszólag lecsökkent a szőr mennyisége a lakásban, de akkor is van macskaszőr. Nekünk is van itthoni ruhánk mióta macska van. Ragacsos henger több mindenhol is van a lakásban :). Én macska előtt is minden nap porszívóztam, pedig nincs szőnyeg sehol sem nálunk. Nekem olyan porszívóm van, ami direkt állat gazdiknak van, van hozzá egy rakat fej, közöttük kárpit kefe, ágyat kanapét időközönként ezzel átszívatom. Az ágyneműt is át szoktam szőrteleníteni, ilyen gumi szőreltávolítóval. Őrület hogy mennyit leszed! Régóta keresek valamit amit mosógépbe lehet tenni, és szedi a szőrt a ruhákról, de egyelőre nem találtam ilyet. Az almot két hetente kiöntöm és forró vízzel átmosom, majd jól felöntöm friss alommal. A következő mosásig minden nap egyszer kiszedem belőle a produktumot. Az én macskám úgy eszik mint egy disznó, a tálja körül is van hogy fel kell mosni, de könnyen teszem antibakteriális kendővel. Van hogy az enyém is belenyúlkál a vizes tálba aztán mindenféle ott a tappancsa nyoma, akkor jön egy plusz felmosás. Nagyjából ennyi.
2020. ápr. 29. 15:25
 15/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, milyen az a gumi szőreltávolító? Van néhány pléd, amit már nem merek mosni, annyira szőrös, de ha szőrhengerrel szedném le, a gatyám rámenne. :)
2020. ápr. 29. 15:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Azt a néhány pledet vidd el automata mosodába ahol van szárító gép is.
2020. ápr. 29. 18:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Köszi, de azért én meghallgatnám az előző válaszolót, hátha van egy jó tippje, hogy ő mit használ.
2020. ápr. 29. 20:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk, nekem a cica előtt is volt "itthoni ruhám", egész életemben átöltöztem hazajövetelkor.

Szőnyeg vs padló: hát, az tény, hogy folyamatosan a szőrcsomókat szedegetem a parkettáról, de a szőnyegből meg nem lehetett teljesen kiszedni.

A furminátor szuper, de nálam a kisasszony nem mindig szereti.

2020. ápr. 30. 11:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Robotporszívónk van, ez mindennap körbejár, amikor hazaérek. Amíg én elteszek-veszek, almot takarítok, stb., addig végez.

Heti egyszer porszívózom rendesen és utána felmosok. A fürdőben van az alom, ott az kicsit porol, így heti kétszer törlök port a fürdőben. Naponta 2-szer takarítom az almot, illetve összesöprögetem a kihordott almot. Erre van egy pici seprő-lapát kombó bedugva a szekrény mögé/mellé. Két hetente teljesen kicserélem az almot, fertőtlenítem a tálcát.

A ragacsos henger alap. Minden szobánkban van egy, illetve a Pepcoban lehet venni minit, így mostmár a táskámban is hordok. Néha szőrösebb vagyok, mint a macska... A mosógép nem szedi le. Illetve vettem egy csuda jó szőrtelenítőt ebay-en. Egy szőrös textil bevonat van rajta és pillanatok alatt össze lehet szedni vele a szőrt ágyról, takaróról, kanapéról. Mivel sajnos a műanyag fogókájáról gyorsan (fél év alatt kb.) leválik a textil, ezért 4-5 darabot szoktam egyszerre megrendelni belőle. Nekünk nagyon bevált. Ezzel mindennap átmegyek azokon a felületeken, ahol sokat fekszik. Heti egyszer megszoktam fésülni és két hetente lenyírjuk a talpán a szőrt (hosszúszőrű). Ha nagy, akkor csúszkál össze-vissza a padlón.

Ami még többlet, hogy mindig mindenkor és mindenhol kell szőrre számítani. Főzéskor, sütéskor, öltözéskor, de a múltkor egy áruház közepén a maszk alatt ízlelgettem a számban egy szőrszálat jó sokáig... Hát ilyen a macskások élete. :D Megjegyzem szerintem nem takarítok többet, amióta van, előtte is szerettem a tisztaságot és ez nem változott. Mindig mindenki megjegyzi a lakásunkban, hogyha nem az előszobában lennének a táljai, nem is gondolnák, hogy van állatunk, amíg elő nem mászik megmutatni magát.

2020. máj. 5. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!