Sokat kell takaritanod a macskád után? Hogyan/mivel szoktad? Milyen a takarítós rutinod?
Persze, evés előtt kezet mosok. :)
Mivel benti cicák, így tudom, hogy nincs olyan a bundájukon, ami árthat, meg aztán ha elmegy mellettem valamelyik, végigsimítom a hátát, aztán megy mindenki a dolgára. Furán venné ki magát, ha mindig rohannék kezet mosni, miután egymáshoz értünk. :)
Kinti cicánál nyilván másabb, de ott sem kell komolyabbra gondolni, ha bejössz, mindig kezet mosol.
Ha jól értettem, benti cicátok lesz. Féreghajtót kapjon 3-4 havonta, az almot ne nyalogasd :D, és akkor esélytelen, hogy bármi bajod legyen tőle.
Mondjuk, nekem a cica előtt is volt "itthoni ruhám", egész életemben átöltöztem hazajövetelkor.
Szőnyeg vs padló: hát, az tény, hogy folyamatosan a szőrcsomókat szedegetem a parkettáról, de a szőnyegből meg nem lehetett teljesen kiszedni.
A furminátor szuper, de nálam a kisasszony nem mindig szereti.
Robotporszívónk van, ez mindennap körbejár, amikor hazaérek. Amíg én elteszek-veszek, almot takarítok, stb., addig végez.
Heti egyszer porszívózom rendesen és utána felmosok. A fürdőben van az alom, ott az kicsit porol, így heti kétszer törlök port a fürdőben. Naponta 2-szer takarítom az almot, illetve összesöprögetem a kihordott almot. Erre van egy pici seprő-lapát kombó bedugva a szekrény mögé/mellé. Két hetente teljesen kicserélem az almot, fertőtlenítem a tálcát.
A ragacsos henger alap. Minden szobánkban van egy, illetve a Pepcoban lehet venni minit, így mostmár a táskámban is hordok. Néha szőrösebb vagyok, mint a macska... A mosógép nem szedi le. Illetve vettem egy csuda jó szőrtelenítőt ebay-en. Egy szőrös textil bevonat van rajta és pillanatok alatt össze lehet szedni vele a szőrt ágyról, takaróról, kanapéról. Mivel sajnos a műanyag fogókájáról gyorsan (fél év alatt kb.) leválik a textil, ezért 4-5 darabot szoktam egyszerre megrendelni belőle. Nekünk nagyon bevált. Ezzel mindennap átmegyek azokon a felületeken, ahol sokat fekszik. Heti egyszer megszoktam fésülni és két hetente lenyírjuk a talpán a szőrt (hosszúszőrű). Ha nagy, akkor csúszkál össze-vissza a padlón.
Ami még többlet, hogy mindig mindenkor és mindenhol kell szőrre számítani. Főzéskor, sütéskor, öltözéskor, de a múltkor egy áruház közepén a maszk alatt ízlelgettem a számban egy szőrszálat jó sokáig... Hát ilyen a macskások élete. :D Megjegyzem szerintem nem takarítok többet, amióta van, előtte is szerettem a tisztaságot és ez nem változott. Mindig mindenki megjegyzi a lakásunkban, hogyha nem az előszobában lennének a táljai, nem is gondolnák, hogy van állatunk, amíg elő nem mászik megmutatni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!