Lehetséges, hogy egy macskacsaláddal foglalkozzon a kandúr?
A szomszédunkban lakik egy hölgy, akinek van egy nőstény cicája. Onnan tudom, hogy az övé, hogy folyton tőle szokott átugrálni a kerítésen, majd megáll a teraszunknál és addig nyávognak egymásnak a kandúrommal, ameddig ki nem engedem játszani vele. Ezután pár óra múla haza is jön. Korábban sose volt kijárós fajta, azt hittem, hogy olyan introvertált, mint én. A kandúrom, Abby (nem röhög, amikor a menhelyről elhoztam, esküszöm, hogy ez a név tökéletesen passzolt az úrinő fejéhez, azóta viszont a paripáéhoz hasonlító heréi kevésbé teszik őt nőiessé) sajnos nincs még ivartalanítva, tudom, felelőtlen vagyok, meg is kaptam érte a jussom, amit ki is fejtek.
(Mellesleg nemsokára ivartalanítva lesz, nyugalom! Ne öljetek meg!)
Egyszer csak nem jött pár hétig a cicus, Abby addig elvolt, elszórakoztatta magát, míg egy reggel át nem jött a korosabb hölgyemény, kezében egy kisebb ládával, amit a kezembe nyomott. Leraktam a padlóra, mert azért volt súlya, és benne volt három kiscica az anyukájukkal, pár naposak, maximum egy hetesek lehettek.
Természetesen felelősséget vállaltam a fiamért és befogadtam őket, de csak ideiglenesen, ameddig el nem lehet őket választani. Utána gondos(!) gazdiknak fogom adni a három csöppséget, akik nem lesznek olyan felelőtlenek, mint én Abbyvel. Az anyacica pedig vissza fog kerülni az eredeti gazdájához.
Na már most, hogy letudtuk a háttért és az előzményt, arra volnék kíváncsi, hogy az normális-e, hogy Abby minden áron be akar feküdni a kiságyukba (vettem nekik egyet, ne a ládikában szoroskodjanak), nyalogatja őket, velük alszik, el sem hagyja őket. Ilyet korábban nem tapasztaltam. Lehetséges, hogy apai ösztönök vannak benne? Vagy ez valami más?
Aki nem ivartalaníttat sokszor azért teszi mert a) vagy sajnálja a cicát,
b) az pénzbe kerül és nem hajlandó ennyit költeni rá, amúgy is elvan az a maradékon.
Rengeteg ilyen tulaj van, akinek kb dísznek van a macska, meg fogyóeszközként tartja számon.
Igen, lehetséges nem példa nélkül való.
A szomszéd macskáját viszont tényleg ivartalaníttatni kell, különben legközelebb nem hozzád viszi a ki tudja kinek a kölykeit, hanem elássa...
Szal, kedves tőled, hogy "felelősséget vállalsz a fiadért" csak neki sem kellene minden felelősséget elhárítania a "lányával" kapcsolatban.
De cuki, simán van ilyen, nálam amikor lett még egy cica, mindkettő fiú, akkor a 2 évesem mosdatta, gondozta, nevelgette, nagyon édesek voltak :)
Jobb később, mint soha, megtanultad a leckét és helyesen cselekedtél és ez a lényeg! Esetleg ha anyagilag nem megterhelő akkor az anyamacskát is elviheted ivartalaníttatni, ha a gazdája beleegyezik.
Mi a helyzet azóta? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!