Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehetséges, hogy egy macskacsa...

Lehetséges, hogy egy macskacsaláddal foglalkozzon a kandúr?

Figyelt kérdés

A szomszédunkban lakik egy hölgy, akinek van egy nőstény cicája. Onnan tudom, hogy az övé, hogy folyton tőle szokott átugrálni a kerítésen, majd megáll a teraszunknál és addig nyávognak egymásnak a kandúrommal, ameddig ki nem engedem játszani vele. Ezután pár óra múla haza is jön. Korábban sose volt kijárós fajta, azt hittem, hogy olyan introvertált, mint én. A kandúrom, Abby (nem röhög, amikor a menhelyről elhoztam, esküszöm, hogy ez a név tökéletesen passzolt az úrinő fejéhez, azóta viszont a paripáéhoz hasonlító heréi kevésbé teszik őt nőiessé) sajnos nincs még ivartalanítva, tudom, felelőtlen vagyok, meg is kaptam érte a jussom, amit ki is fejtek.

(Mellesleg nemsokára ivartalanítva lesz, nyugalom! Ne öljetek meg!)

Egyszer csak nem jött pár hétig a cicus, Abby addig elvolt, elszórakoztatta magát, míg egy reggel át nem jött a korosabb hölgyemény, kezében egy kisebb ládával, amit a kezembe nyomott. Leraktam a padlóra, mert azért volt súlya, és benne volt három kiscica az anyukájukkal, pár naposak, maximum egy hetesek lehettek.

Természetesen felelősséget vállaltam a fiamért és befogadtam őket, de csak ideiglenesen, ameddig el nem lehet őket választani. Utána gondos(!) gazdiknak fogom adni a három csöppséget, akik nem lesznek olyan felelőtlenek, mint én Abbyvel. Az anyacica pedig vissza fog kerülni az eredeti gazdájához.

Na már most, hogy letudtuk a háttért és az előzményt, arra volnék kíváncsi, hogy az normális-e, hogy Abby minden áron be akar feküdni a kiságyukba (vettem nekik egyet, ne a ládikában szoroskodjanak), nyalogatja őket, velük alszik, el sem hagyja őket. Ilyet korábban nem tapasztaltam. Lehetséges, hogy apai ösztönök vannak benne? Vagy ez valami más?

2020. ápr. 28. 01:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#5 (4es vagyok) ezt valójában nem tudom megmondani. Nem tudom mi játszódhat le olyan embernek a fejébe, aki még az 5-dik alom után (vagy az első) Nem ivartalanítja a cicáját. De persze a legjobb lenne kiscicák előtt ivartalanítani. .
2020. ápr. 30. 08:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Aki nem ivartalaníttat sokszor azért teszi mert a) vagy sajnálja a cicát,

b) az pénzbe kerül és nem hajlandó ennyit költeni rá, amúgy is elvan az a maradékon.

Rengeteg ilyen tulaj van, akinek kb dísznek van a macska, meg fogyóeszközként tartja számon.

2020. ápr. 30. 09:17
 13/14 anonim ***** válasza:
94%

Igen, lehetséges nem példa nélkül való.

A szomszéd macskáját viszont tényleg ivartalaníttatni kell, különben legközelebb nem hozzád viszi a ki tudja kinek a kölykeit, hanem elássa...

Szal, kedves tőled, hogy "felelősséget vállalsz a fiadért" csak neki sem kellene minden felelősséget elhárítania a "lányával" kapcsolatban.

2020. ápr. 30. 09:40
 14/14 anonim ***** válasza:

De cuki, simán van ilyen, nálam amikor lett még egy cica, mindkettő fiú, akkor a 2 évesem mosdatta, gondozta, nevelgette, nagyon édesek voltak :)

Jobb később, mint soha, megtanultad a leckét és helyesen cselekedtél és ez a lényeg! Esetleg ha anyagilag nem megterhelő akkor az anyamacskát is elviheted ivartalaníttatni, ha a gazdája beleegyezik.

Mi a helyzet azóta? :)

2020. jún. 14. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!