Ha a macska megeszi a főtt zöldségeket és a gyümölcsöt is, az nála picának számít?
Szerintem nem.
A természetben is megeszik néha ilyen dolgokat, virágokat is, de még füvet is legel...
Összességében a hús ami főleg kell neki, de ha ezen túl nem a telefonkábelt, meg a vakolatot eszi meg, hanem néha zöldséget, az szerintem nem baj...
Nem, egyáltalán. Szoktak a macskaeledelekbe is borsót, répát tenni, talán kukoricásat.
Inkább csak azt jelenti náluk, hogy "k. éhes vagyok, adjál már vmit". Vagy pld. az enyém így mutatja, hogy éhes, szeretne enni. Ilyenkor a szájába veszi azt is, amit nem szeret, megrágcsálja, majd kiköpi. Vagy ha nem takarítottuk el a tegnapi maradékját a táljából, abba is bele eszik, hogy megmutassa mit akar.
De az én macskámnak egyébként a tejfölös tészta és a tejszínhab a kedvenc étele, pedig az sem egy számára természetes étel.
Aztán ott vannak a "falusi macskák", akik minden maradékot megkaptak, zöldségleves, kenyérfélék, tészta, tej, stbstbstb. Azok sem számítottak soha rendellenes tápláléknak.
Szerintem ha festéket enne (enyém nagyon menne a temperára), műanyagot, földet, fakérget, stb tehát emberek számára sem fogyasztható anyagokat, akkor lenne picás egy macska.
(Azt szeretném azért leszögezni, mielőtt valaki nekem esne, hogy nem vacsorázik a macsónk minden héten tejfölös tésztát vagy tejszínhabot. Ritkán kap ilyeneket, de akkor kétpofára tömi és mindig nagyon boldog utána. :D)
És ha csokit eszik? Mindegyik macskám nagyon szereti a csokit, viszont csak az egyik eszik zöldséget. A csokievés már lehet pica?
(Amúgy ez evészavart jelent, amikor valaki olyanokat eszik amely számára nem ehető vagy káros, pl. amikor az emberek hajat vagy földet esznek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!