Lakásban tartott cica haza tud találni, ha elkóborol?
3 napja benti ivartalanított nőstény cicánk elszökött és azóta nem láttuk. Kertes házban élünk, a kertbe rendszeresen kivittük játszani, de sose ment el. Most viszont egy óvatlan pillanatban kiszökött és félek nem tud hazatalálni, mert csak a kertet ismeri.
A szomszédokat körbejártuk, raktunk ki plakátokat,azóta minden nap bejárjuk a környéket és hívogatjuk, de egyelőre semmi.
Volt már vkinek hasonló tapasztalata, hogy benti cicája szökött el és hazatalált?
Esetleg tudunk még tenni vmit a megtalálása érdekében?
Nagyon aggódunk!
Jó esetben simán hazatalál. Az enyém háromszor szökött ki, költözéskor már az első napon.. Pedig már előtte felraktam a szúnyoghálókat és macskahálót, csak az egyik ablakban maradt a régi, gondoltam, azt majd lecserélem pár nap múlva. Hát persze, hogy azonnal azt találta meg a cica és mivel a szúnyogháló már el volt öregedve, kiszakította és eltűnt a bokrok között. Még én sem ismertem a környéket, nemhogy ő, előtte panelben laktunk. Sírtam, mint a hülye, hogy ennyi volt, de este, már sötétben megjelent az ablakban, annyira rémült volt, hogy amikor odamentem, visszaszaladt. Arrafelé én nem tudtam utánamenni, mert rács volt az ablakon és azt az oldalt sehogyan sem lehetett megközelíteni. Egy-két óra múlva megint megjelent, akkor határozottabb voltam és berántottam a lábánál fogva a rácson keresztül.:(
Másnap a másik oldal, az udvar felőli ajtón szaladt ki a lábam mellett, hiába volt azon már fenn a macskaháló is, egy másodperc alatt kisurrant, ahogy nyitottam.
Nyitva hagytam az ajtót, késő este egyszer csak szimplán besétált, mintha mi sem történt volna.
Később még volt egy rosszabb eset, akkor egy csőtörés miatti káosz során szökött ki, és napokig nem tudtam megfogni, annyira elvadult. Pedig minden nap láttam, a szomszédos kerítéseken mászkált át, de ahogy közelítettem hozzá, elfutott a fák, bokrok közé. Szerencsére autóforgalom arra nem volt, ellenben számomra megközelíthetetlen volt az erdős rész, hiába kódorogtam és hívogattam hajnalonta hálóingben az udvaron..:)
Kaja volt kitéve az ajtó elé, de persze csak éjszaka járt rá, amikor már be kellett csuknom az ajtót. Kb. egy hét után sikerült elkapni, mikor már az állatmenőktől kértem befogóketrecet, meg végigjártam a szomszédokat, plakátoltam is, netre is feltettem. Szerencsére nem lett baja, csak azóta sem értem, hogy az én bűbájos, bújós, ágyban alvós szobacicám miért nem hagyta magát megfogni??
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Még ha kalandosan is, de örülök, hogy mindkettőtökhöz visszatalált a cicus!
Előző vagyok. Azt bem írtam, hogy pár éve sajnos nem voltunk ilyen szerencsések. Volt 2 benti
ivartalanított cirmos cicánk, 1 fiú 1 lány, testvérek, és a jóidő beköszönttével elkezdtek kijárni az erkélyre ( családi ház), onnan az udvarra, szepen lassan már csak enni jártak be a házba, meg éjszakára, napközben kint heverésztek meg csatangoltak. Egyik este viszont csak a lány jött haza. Napokig vártuk és hívtuk haza a tesóját, még ki is plakátoktam, ő sajnos nem jött többet haza, pedig valamivel talán több rutinja volt mint a mostaninak. Sosem fogjuk megtudni, mi történt vele. Ezért is érzem a mostani cicám hazatérését szinte csodának. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!