Mit tehetek a kiscicáimért?
Figyelt kérdés
Éppen 8 hete született 3 tündéri kiscicám.Az anyjuknak ez a második ellése,de az előzőket eldobálta,nem foglalkozott velük.Ezeket a kiscicákat rendesen szoptatta,játszott velük,feltakarította az ürüléket,a kiscicákat is tisztán tartotta.Kivéve a szemüket!6,5 hetes korukig sárgás váladék folyt a szemükből,amiket kitöröltünk óránként.De ha nem tisztítottuk meg 1 óránként,rászáradt,és egy picit látszott hogy rózsaszín lesz nekik,de szinte 20 percen belül helyre jött.[kamilla teával mosom a szemüket,és vattával...ami nem annyira szöszös fajta].De 6,5 hetes koruk után már 20-30 perc alatt összeragat a szemük,és alig lehetett kimosni nekik :S .Most pedig pontosan egy hete a kiscicák szeme tragikusan begyulladt!!!Vérvörös,jó ha fél CM-re ki tudják nyitni...Olyan mintha húscafatok lógnának ki a szemük alól,van amelyiknek a szemgolyója nem is látszik.Ismerősöm javasolta az emberi szemcseppet.Azzal próbáltuk kezelni,de nem javult csöppet sem.Kamillateával mostmár naponta sokkal többször csepegtetek bele/rá még a a szemük külső részére is.De semmi nem változik.Kérlek titeket segítsetek,mondjátok mit tegyek,az orvos azt mondta nem tud mit tenni velük!Én pedig végképp nem,de ezt nézni sem bírom!!!Kérlek válaszoljatok,aki egy cseppet is tud segíteni!!!Nagyon köszönöm előre is!2010. júl. 25. 01:04
1/16 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen vidd majd el őket az állatorvoshoz,hétfőig csak kibírják valahogyan.Remélem más többet tud segíteni.Szegények...
2/16 A kérdező kommentje:
:( azért köszönöm!
2010. júl. 25. 01:22
3/16 A kérdező kommentje:
Holnapra kihívtunk egy másik állatorvost,meglátjuk mit mondd,mit tesz!Majd megírom...addig is persze várom a válaszokat!
2010. júl. 25. 01:23
4/16 anonim válasza:
Ujévkor hazavittem egy kobor cicát mert ugyanilyen volt a szeme ahogy leirtad.Mi nekünk az emberi szemcseppek beváltak most egy egézséges szép cica lett belőle.Szorítok
5/16 anonim válasza:
Nem tudok semmit sem mondani.. Mikor én kicsi voltam, nekünk is ugyan ez volt a baj a pici cicák szemével, mi is kammilláztattuk őket, de aztán nem tudom mi lett velük.. Szüleim nem mondták el, csak annyit láttam ablakon keresztül, hogy elvitték őket, és nem hozták vissza.. De itt van egy link, itt tudsz segítséget kérni (igaz, kutya részlegnél van, de hát állatorvos):
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1035663-allat..
6/16 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak köszönöm!3.-nak is,megnéztem,itt semmi konkrét,de valami kór nevet említenek legalább:(.Közben utána néztem,volt aki szoptatós macskákról írt,mégpedig: "A cicák szemét törölgessük le steril,tömény kamillateával átitatott vattával,míg tiszta nem lesz.Majd fülpuculóra kent Tetrán krémmel kenjük le."A Tetrán krémről tud valaki valamit?Valóban jó,mik az összetevők,esetleg van aki ellenzi?!
2010. júl. 25. 01:41
7/16 anonim válasza:
Mintha én írtm volna ki ezt a kérdést..
Nekünk is most vannak kiscicák,egy ideig használt a kamilla tea,utána már semmi,és a tetrán krém jó rá. Először mi sem hittünk benne,de mondták hogy,meg minden,és tényleg az!:)
8/16 anonim válasza:
A Tetran antibiotikumokat tartalmaz, fertőzésekre, gyulladásokra alkalmazzák. Én is használom néha, nekem tökéletesen beválik.
9/16 anonim válasza:
A mi kiscicáinknak egy éjszaka alatt úgy beragadt a szeme és kivülről olyan sok rétegben rászáradt a váladék, hogy - ne nevessetek ki - azt hittem, megsérült és kifolyt a szemük (kettőnek volt ilyen, a többiek egészségesek voltak). Elrohantam velük az orvoshoz, kimosták és kaptak egy-egy szurit, mellette kamillázuk és humán szemcseppet kellett naponta 3x cseppenteni. Pár nap alatt helyrejöttek.
10/16 anonim válasza:
A legtöbb szemcseppet, ami használ si, tényleg csak orvos írhatja fel receptre, itt egy orvos sincs, kénytelen leszel fizetni újra a macskáid egészségéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!