Hogyan fogyasszam le a cicát?
Az állatorvos ivartalanítás után megjegyezte, hogy kövér a cica. Hurkás az alhasa a szőr alatt és belül is felgyűlt a zsír. Nem is értem, mert szaladozik egész nap a lakásban!
Nem volt jobb ötletem, így 75g táp helyett csak 50et adok neki. A lábadozás alatt nedves tápot kapott.
Eddig 75 lett kitéve a szárazból de 60nál többet nem evett meg. 50g a napi adagja a táblázat szerint is, csak olyan kevésnek tűnt..
Kijött belőle 2 marha nagy szőrgolyó és felépült.
Megvan az új steril táp, 20% zsír helyett 11%, 80-20% helyett 70-30% hús-zöldség aránnyal. A súlya alapján 45g adag jár. Kitettem vegyesen a régivel, de ez halas-csirkés, így reggel 6kor már megette a napi adag felét.
Este nyávogni fog, hogy adjak neki, de akkor tovább hízik!
Hogyan lehetne kicsit lefogyasztani, de nem éheztetni? Próbáltam a 40g + 80-100g nedvessel, de keveselte.
Biztos vagyok benne, hogy a szőrgolyó helyére kívánja most ennyire az ételt. Előtte volt, hogy 30g csúszott csak le, de most ott a hely.
A doki nem tudott semmit javasolni, csak a steril tápot.
Ha van rá lehetőséged add neki 3-4 kisebb adagban a napi adagját.
Az én cicám nagyon habzsolós és kihányja a sok ételt egyszerre(aztán újra megeszi, de ez most lényegtelen).
Szóval neki 4x20grammot adok, az 1xi vagy 2xi adag helyett.
Amúgy az új tápja a purizon?
Igen, azt vettem, finom szerintem is! :D Eddig Applaws zsák volt otthon. Nem érzem annyira drasztikusnak a csökkentést, mert max. 60-at evett meg hiába tettem ki a 75öt. Pár nap alatt csökkentettem le végül is, mert a na jó csak egy kicsit még adok csak becsúszott!
Ma 50et kapott vegyesen, előtte 40-45g plusz egy negyed konzerv a felépülés alatt.
Az új táp 2000mg taurin helyett 5000mg. Remélem beválik az új arány csak erre a köztes időszakra valamit ki kellene találni! Nagyon sajnálom szegényt, mert látványosan nem érti, hogy miért olyan kevés jut neki. Az orvos kérte, hogy 10-20%-al kevesebbet egyen, váltsunk tápot sterilre. De nem ő hallgatja az esti nyávogást! Leesett neki pár szál reszelt sajt, nem bírtam! :'( Mikor nem nyávog, csak gubbaszt és néz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!