Mi lehet az oka, hogy leszokott az alomról? Hogyan tudnám visszaszoktatni?
Orvosnál voltatok? Annak is lehet tünete, hogy valami gondja van. Ha fáj, azt az alommal társítják (ott fájt, nem megyek oda).
Másik tippem, mennyi alomtálcátok van? Azt szokták mondani, hogy macskák száma +1 az ideális. Lehet, hogy nem tetszik neki, hogy ugyanoda ásson, mint a kisebbik.
Vagy, annak ellenére, hogy látszólag jól elvannak, nem érzi magát (még?) teljesen biztonságban. Almozás közben eleve kiszolgáltatott, illetve az alom a fedettsége miatt (ha fedett) és/vagy amiatt, hogy jellemzően elzárt helyre, valamilyen zsákutcába pakoljuk - beugró a folyosón, sarok, wc mellett a kis helyiségben, stb stb stb... Szóval, a macska úgy érezheti, hogy sarokba van szorítva, a menekülési útvonala nem biztosított, emiatt nem mer az alomba menni. Ezt érdemes vègigjárni-gondolni, hogy tudtok-e változtatni.
Ugyanez a "probléma", már évek óta.
De már nem probléma, elfogadtam. Még mindig jobb, mintha félrepisilne. Első cicához, második cica. Ivartalanítva mindkettőI. Innentől a kaksi a nagycicától az alomtálca mellé. Orvosi kivizsgálás megvolt. Szerintem, nálunk az a gond, hogy a kicsi nem hagyja nyugodtan wc-ni a nagyot.A másik gond, hogy bár három tálca van, a kicsi mindegyiket használja.
Csináltam olyat, hogy a wc-ben, arra a felület darabkára, ahol nem volt tálca, papírt meg zörgő, tudomismit raktam le. Hátha elveszi a kedvét a félrekaksitól. De utána elgondolkodtam, hogy még mindig jobb, hogy ide, mint a parkettára. Itt könnyű a felületet fertőtleníteni.
Ami jobban zavar, hogy látom rajta, hogy tudja, hogy "rosszat" csinál, pedig nem szidom le.
Ha vendég jön, felkészítjük (a vendéget), hogy kissé neurotikus a kis drága:); és ez van.:)
Amit megpróbálnék, ha lehetőségem lenne rá, hogy a kicsi ne tudja zavarni, wécézés közben, de fogalmam sincs, hogy. Mindig megy utána.
Volt már két cicám ( másik páros) együtt, de velük nem volt ilyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!