Hányszor pisil egy nap a cicátok?
Van egy lassan 3 éves cicám aki szerencsére makk egészséges. Évente megkap minden kötelező és ajánlott oltást, ha valami rendellenességet látok akkor általában azonnal rohanok vele a dokihoz, de nem akarom emiatt is, szóval: a Ti cicátok hányszor pisil egy nap?
Nemrég belefutottam egy videóba ahol elmondták, hogy a macskák 2-3x szoktak pisilni egy nap. Ehhez képest az én macskám 6-7x egész biztosan elmegy, pedig nem iszik sokat, sőt inkább alig. Nedves tápot viszont relatíve sokat eszik, olyan 2,5 - 3 tasakkal naponta (+ száraz táp egész nap kint van és este eszik abból is).
Valahol azt olvastam, hogy nem a sok pisi a kirívó, hanem ha megváltozik a mennyisége/gyakorisága. Ő világ életében ennyiszer járt, szóval ez egy picit megnyugtat, de azért aggódom.
Ivartalanított cica, emiatt "urinary" típusú tápot kap, mert az ivartalanított cicák hajlamosabbak a veseelégtelenségre ha jól tudom.
Ti mit gondoltok, érdemes azért felhívni legalább az állatorvost és megkérdezni erről?
Köszi a válaszokat! Picit megnyugodtam, de azért a következő oltásnál majd rákérdezek.
Egyébként Multifit-ből eszi mindegyiket amelyik zselés és elég nagy cica, 5.8-6kg. Nem kövér, és nem, nem csak szerintem, a doki szerint sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!