Hogy vágjam le a szőrét?
Betekered a cicát egy plédbe, csak a feneke legyen kint, valaki fogja a cicát, te meg gyorsan körbenyírod. Csak vigyázz, levegőt azért kapjon!
Másrészt én is szakemberrel csináltatnám.
4-es vagyok
Mire elküldtem a válaszom, felmerült bennem több kérdés.
Mivel etetitek azt a cicát, ha olyan állagút kakál, ami körben összekeni a szőrét?
- Két perzsacicám van, habtiszta fenékkel, szabályos kis hengereket, vagy bogyókat kakilnak.
- Hogy lehet, hogy a cicád nem tisztogatja magát?
Az enyémekre ha csak ráesik egy pötty akármi valahonnan, órákig mosakszanak.
Ha adsz neki tejet, vagy májat azt szüntesd be, mert mindkettő meghajtja az arra hajlamos macskát.
Mi tejet nem adunk a cicáknak, de a májjal is ezt tapasztaltuk, legyen az nyers, főtt vagy sült.
Más macska meg állítólag következmények nélkül eheti.
Mindenképpen az étkezését kellene rendbe tenni, mert havonta nem lehet birkózni szegénnyel, még a végén idegbeteg lesz, vagy sokkot kap.
Köszönöm a válaszokat!
A cica csak száraz tápot eszik, abból is nagyon jó minőségűt, amit a tenyésztőnél evett. Nem is volt semmi baja addig, amíg a párom ki nem találta, hogy adjunk neki nedves ételt is, mert szegény csak szárazon él. :( Na, itt jött a baj, már rájöttünk, sajnos a cica kárán. Hasmenése lett. Visszatértünk a száraz ételére, megint csak azt kapja, elmúlt a hasmenése. Sajnos mi rontottuk ezt el, nagyon sajnálom a cicát, de meg kell oldani a szőre tisztítását valahogyan. Megpróbálom ahogyan írtátok, köszönöm a jó tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!