Hány g szárazat eszik a cica egy nap?
15 hetes cica, jelenleg 1kg kb.
Real Nature-t és Premiert kap (száraz), naponta kb 60g-mot + minimális alutálkásat reggel-este.
Elég ez neki vagy adjak többet? Olyan kis pockosnak tűnik.
Ha végig símítod az oldalát érezned kell a bordáit, ha érzed az a normális.
Egyed függő mennyire van szükségük.
A 15 hetes, az kb 3 és fél hónapos.
Ennyi idősen az én cicám csak 50gramm szárazat evett, mellé egy 40dekás dobozos konzervet..
Igaz, hogy kétszer ekkora volt, mint a tied..
Nekem a felnőtt kandúrjaim esznek ennyit egy nap...
Az enyém ennyi idősen még szopott, bár kapott már rendesen kölyöktápot. Októberi macska? Az idén sajnos nem sajnos, a legtöbb nőstény hárokszor fiazott itt a környéken (legjobb lenne, ha ivartalnítanál őket...), szerintem az enyhe idő miatt.
Szerintem igény szerint kell adni, ügyelve a folyadékra, ennyi idős ciccnek lehet étvágya. Ez baromság, hogy érezni kellene a bordáját... Amikor szoptak is olyan kis husik voltak... Ahogyan nyúlik majd kb. 4-5 hónaposan, kicsit soványabb lesz majd.
Kismacska nem szokott elhízni, meg soakt mozog, de ha nagyon kövérnek érzed, csökkentheted.
Első macska és tényleg gondban vagyok az etetéssel. A táp hátulján az van, hogy 3 hónapos macskának 60-65 g száraz, ha ezen kívül alutasakost is eszik, akkor 45 g + az akutasakos. Ez szerintem is nagyon sok, és így sose tudom mennyit adjak.
Egy negyed alutasakost eszik kb egy nap + 50g száraz kb.
Hát figyelj, kismacskának szerintem igény szerint adj, ha nagyon kövér lenne, csökkentsd esetleg, vagy játsz többet vele. Szerintem nem lehet túl etetni kiscicát. Vagy próbáld meg, hogy egyszerre csak keveset raksz elé és esetleg többször adsz neki.
Ezekből a jobb minőségű tápokból alapból kevesebbet esznek meg. Most visszaemlékezve, egy-két szem tápot szokott csak megenni de azt sokszor, mikor már áttért rá teljesen.
Amúgy kandúr? Meg milyen fajta? Kandúrok alapból nagyobbak lesznek, meg szerintem többet is esznek. Egyébként az egyik kb. 4 éve, mikor kiscica volt, teljesne szrázatáp függő, a kismacska megtanulta kinyitni az ajtót, hogy táphoz jusson, azóta nyitogatja az összeset. Meg volt olyan, hogy annyira telezabálta magát, hogy két napig nem evett és aludt csak. Vigyázzni kell rá, de ez ritka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!