Nyers hústól, májtól lehet-e a macska férges?
Nyers disznót NEM szabad adni macskának! Álveszettséget kaphat tőle, ami halálos.
Minden mást kaphat nyersen, de igen, okozhat férgességet, gyakrabban kell féregteleníteni.
Lehet, de alapvetően negyed évente kell amúgy is kapnia a féreghajtót megelőzés céljából.
Disznót nyersen tilos adni!
Sok mástól is lehet, sőt egymástól is elkaphatják, ha kijárósok meg bárhol. Egyébként az enyémek szerimtem az egértől kapják el, pedig 2 havonta kap az összes. Olyat is hallottam, hogy kutyától kapta el, de ez találgatás. Elegem van belőle, komolyan...
Amúgy, ha férges, láthatóan, mint nálunk, lógtak ki a seggéből, akkor 2 hét múlva mindenképpen ismételd meg!
Egyébként nem kell hozzá állatorvos, ha akarod elviheted, de te is tudsz venni állatpatikában, vagy állatorvosnál, nem kell vinni a macskát! Meg van tabletta, paszta, meg az állatorvos ilyen injekciót adott be neki féreghajtásra. A Stronghold meg elvileg jó férgekre meg bolhákra, kullancsokra, én majd ilyet akarok venni nekik.
Nyers etetés mellett célszerű háromhavonta féreghajtani, akkor nem lesz baj.
A nyers kaját pedig általában 2 hétig fagyasztani szokták, akkor elvileg nem lehet baj.
Nyers disznót/vaddisznót NEM adunk sem a kutyának, sem a macskának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!