Hogyan etessem a cicámat? Ivartalanítás után eléggé meghízott:/
Kiscicái voltak(terhesen találtam, mire megszelídült, hogy megtudjam fogni, már a kiscicáihoz vezetett). 4 kicsit etetett 6 hetes korukig kizárólagosan, mert nem voltak hajlandóak előbb elkezdeni enni, pedig már 4 hetesen nőtt a foguk:/ Ekkor nagyon soványra lefogyott, látszottak a csontjai(előtte terhesen hízott, mert etettem, amíg nem tudtam megfogni), pedig rengeteget evett. Amint elkezdtek enni a picik csökkentettem és beálltunk egy rendszerre. Most viszont ez is sok neki, pedig nem kap sokat, mégis hízik, pedig folyton éhes.
Így néz ki a nap:
Reggel 4-kor ébreszt, ilyenkor fél alutálcás pástétom vagy fél alutasis macskakaját kap, szórok bele egy evőkanál száraztápot, ezt összedolgozom.
Délben kap egy ujjnyi vastag szelet párizsit meg fél pohár tejet és a végén két evőkanál szárazat magában, amit később elropogtat.
A vacsora(fél6-6 fele) ugyanaz, mint a reggeli, illetve este későn (11-éjfél fele) még szól, hogy éhes, ilyenkor megint két evőkanál száraztápot kap.
Szerintem száraz táp legyen mindig előtte és este reggel konzerv.
Nem kell tej meg párizsi.
Csak víz.
Nagyon sok kaját kap.
Ne kapjon párizsit. Ne kapjon tejet.
Kapjon reggel este száraztápot egy kis alutasakossal de csak a tápon feltüntetett mennyiséget.
Párizsit, tejet felejtsd el, de az ebédet is úgy alapból. Szárazból egész napra elég 60-80 g a macska mérete és a száraz minősége alapján (etetési útmutatót tudsz a csomagoláson ellenőrizni), de ha nedveset is kap, a száraz adagját csökkenteni kell.
Nedveset napi egyszer elég neki adni, a szárazat oszd két részre reggel-este.
65-70 g kéne, ha CSAK azt kapna. 3 doboz/tasak kellene, ha CSAK azt kapna. Mivel mást is kap mellé, ezért annyival kell csökkenteni az adagját.
Mivel a cél az, hogy fogyjon a macska, ezért a cél az ideál súlya szerinti étkezés. De ahogy te sem kezdesz koplalni, ha diétázol, őt sem foghatod rögtön a kisebb adag kajára.
75-80 grammal kezdenék két adagra osztva (tehàt reggel-este 35-40 g), és egyik alkalommal megkaphatja mellé a kis konzervét is (bár én abból is fél tasakot adnék egy étkezésre, még a 8 kilós dagi kandúrom sem eszik meg 50 g nedvesnél többet egyszerre).
Külön tálba tedd a nedveset, a száraz maradjon meg ropogtatni, hogy rá tudjon járni. Ha nem fogy el a következő étkezésig, akkor csak rátölts, ne kapjon annyival többet. A maradék tekintetében lehet fokozatosan csökkenteni a mennyiséget a kívánt célig.
Ha továbbra sem alakul a súlya, akkor érdemes màs tápot választani, a purinában elég sok a gabona. Nem biztos, hogy attól dagi, de közrejátszhat. Persze ez akkor fontos, ha az életmódváltás nem segít.
Lehet én váltanék tápot Purinába sok a búza. És 13% a zsír. Happy cat-nek csak 10,5%.(Én pont tesztelek pár ivartalanított cicáknak szánt száraz tápot két ivartalanított kandúrnál és az tűnt fel hogy a purináért meg voltak veszve meg kapták a napi adagjukat és utána egész nap koldultak volna még ételért. A Happy catet is szívesen meg ették ,de nem koldultak. Meg rendelve 1200- 1300 meg lehet venni igaz nagyobb kiszerelésben.Boltban elég drága főleg kicsi kiszerelésben. Viszont a párizsit el kéne hagyni ízfokozók vannak benne meg adalék anyagok amik növelhetik a macska étvágyát.És semmi más felvágottat nem adnék neki.
Inkább ha éhes kapjon egy kis szárazat ,ha igazán éhes azt is meg eszi.
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Napi egyszeri nedves táp bőven elég, ha van előtte (előírt mennyiségű) száraz.
A párizsival a magas sótartalom az igazi baj. Ez - főleg az ivartalanított macskáknál - veseproblémákat is okozhat. A laktózmentes tej sztem nem gond, de számolj azzal, hogy önmagában az is kalóriát ad a cicának, vagyis erre is ügyelni kell a helyes adagolásnál.
Igen a nátrium glutamát hízást okozhat és többet esszel nagyobb lesz az étvágy. E621 ként van feltüntetve ízfokozóként, Sok hús készítményben van.
Most ezt találtam róla cikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!