El fog hízni a lány perzsa cicánk?
Nem tudom ez milyen tévképzet lehet, ami nem képes kikopni a köztudatból...világ életemben ivartalan volt minden állatom (most is az), egyik sem hízott el ettől.
Nyilván megváltozik a hormonháztartás ilyen esetben, de ez nem azt jelenti, hogy jó minőségű étellel, rendszeres táplálás mellett a duplájára dagad a macskád csak úgy.
Vegyél ivartalanított macskáknak való tápot vagy konzultálj a dokival, hogy mit változtass az etetésén.
NEM fog elhízni, feltéve, hogy tud eleget mozogni és nem kap túl sok ételt - ha eddig nem hízott el, akkor ugyanolyan tartásmód mellett nem is fog.
Eddig 6 lánycicám volt, mindegyik ivartalanítva, és egyik sem volt egyáltalán elhízva.
Nem tudom, ki és miért találta ki ezt a hülyeséget, de semmilyen állat nem hízik el az ivartalanítás miatt.
Nekem volt egy gyönyörű fekete macskám, amelyiknek az apja sziámi volt. Ivartalanítottuk, egész életében karcsú sziámi formája volt, pedig 10 évvel ezelőtt még nem voltak ilyen tápok.
Annyi az igazság az ismerősök butaságában, hogy mivel nem fog évente két alom kiscicát kihordani és felnevelni, ez nem fogja a szervezetét lerabolni. De gondolom ezt nem sajnálod tőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!