Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 35nm-es lakásom van, de...

35nm-es lakásom van, de nagyon szeretnék egy cicát. Sajnos hétvégénként nem vagyok itthon egyáltalán. Így működhetne?

Figyelt kérdés

Van tapasztalatom már cicákkal, de családi házban laktam akkor, és nem igazán voltak egyedül hagyva, max 1 napra.

Nem akarom, hogy a cicának rossz legyen, ezért ha kettő lenne talán jobb lenne szerintem. Mit gondoltok?

2019. dec. 10. 20:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%

Cicája válogatja.. mindnek más a jelleme... nekem 2 cicám van, az egyik levakarhatattlan, amint ülök az ölemben van, dorombol, bújik, ha tanulok a könyvemre mászik, ha tv-t nézek, beáll a képbe, ha gépen dolgozok ráfekszik a billentyűzetre...

A másik utálja az emberi érintést, egyszerűen gyerekkora óta ilyen...

Egyáltalán nem dorombolt soha, ha megsimogatod morog (támadni soha nem támadt)..

A másik macska testvére, azért lettek ketten, hogy játszanak egymással... na ő utál játszani is a másikkal... ha tehetné egész nap csak feküdne, muszály vigyük sétálni minden nap, mert tényleg halálra feküdné magát... csak a kajával szeret játszani, de azzal nagyon... + éjszakánként mellém mászik és igényli, hogy rátegyem a kezem. Simogatni nem simogathatom ilyenkor sem, de ha leveszem róla a kezem, akkor bújik a kezemhez...

Elég ellentmondásos személyiség...

Volt, hogy 2 hétre nyaralni mentünk, addig apukám etette, na ő ki nem állhatja őket, neki annyi az etetés, hogy bejön a lakásba, kiteszi a kaját, kicseréli az almot és elmegy... semmi simi, semmi kedveskedés...

2 hét után hazajöttünk, a kis szeretetgombócot le se tudtuk vakarni magunkról... ugrált, nyávogott, bújt napokig...

A kis utálatoska pedig csak felemelte a fejét, és egy unott meow-al konstatálta, hogy megjöttünk... megfordult a fal felé és aludt tovább...

Szóval cicája válogatja... van amelyiknek fel sem tűnne, hogy nem vagy ott, és van amelyiknek kínzás valóban...

Esetleg keress felnőtt cicát, akinek már kialakult a jelleme és lehet rá következtetni, hogyan bírja az egyedüllétet... de szerintem van rengeteg akik már kimondottan hozzászoktak.

2019. dec. 10. 21:56
 12/30 anonim ***** válasza:
18%
Nőstény cicát vegyél.
2019. dec. 10. 22:04
 13/30 anonim ***** válasza:
62%

Nekem van a világ leglustább macskája. AKár Garfieldnek is nevezhettem volna. 5 éves brit shorthair ivartalanított cica. A nap 24 órájából szerintem 15 órát simán alszik. AMikor ébren van akkor csak eszik és eszik, majd tisztálkodik, néha játszik, és alszik tovább.

Reggel 8 órakor nekem kell ébreszteni, hogy jöjjön enni. Hárman szolgálója van. Előfordul, hogy a férjem és már felnptt fiam hazautazik Magyarországra 1 hétre, így én maradok a macskával otthon. De még így is, hogy ott van vele mindig valaki, elkeseredik ha valaki más nincs otthon. Olyan 2 napig nem eszik, állandóan mászkál a lakásban keresi a többieket. Majd leül az ajtó elé, és vár. Harmadik nap tudom csak megnyugtatni.. Bárki megy el hosszabb napra, keresi, hiányolja. Akkor most gondolj bele ha senki nincs vele.. Senki nem beszél a macskához. A macskák öntörvényűek, feltalálják magukat, de a gazdi nekik is hiányzik

2019. dec. 10. 22:17
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. dec. 10. 22:17
 15/30 anonim ***** válasza:
81%
Nekem kétféle tapasztalatom van: egyiket 3-4 napra egyedül lehetett hagyni, nem túl gyakran, de előfordult, hogy nem volt más megoldás. szépen elvolt. Volt később másik, ő csak velünk volt el, hiába akart a fiam vigyázni rá, első alkalommal az éjszaka közepén hozták haza (próbát tartottunk), mert leült az ajtó elé és vég nélkül nyávogott. Ha rendszeres az egyedül hagyás, inkább ne.
2019. dec. 10. 22:19
 16/30 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is az a tapasztalatom, hogy ez nagyon macskafüggő. Ha belegondolok, a mienken látszott már kiskorában, hogy antiszoc macska lesz, sose ment oda senkihez egész életében, hogy hozzá dörgölőzzön vagy simogatást kérjen, ha valaki megsimogatta, akkor egy rövid ideig tűrte, aztán jött a balhé, fújás, harapás. De van olyan cica is, akit pár óra távollét kikészít.

A másik az étel. Vannak macskák, akik nagyon igénylik a nedves táplálékot, meg olyan macskák is, akik addig eszik az ételt, amíg van a tányérjukon. Namost ezeknél megoldhatatlan, hogy kiteszed neki az ételt és eszik, ha éhes, mert addig eszik, amíg el nem gurul. A nedves kaját meg nem hagyhatod kint több napra. A mi antiszoc macskánk bőven elvan napokig nedves étel nélkül, ha van vize és száraz kajája. Ha az alom tele lesz, akkor elkezd random kakálni, pisilni a padlón, de ehhez azért két napnál tovább kell egyedül lennie. Egyébként volt olyan tapasztalat, hogy egy baleset miatt egy hétig nem volt otthon senki, csak a szomszéd etette, takarította a macskát napi egyszer. Akkor meglepő módon észrevehető volt rajta, hogy agyára megy a magány, mert 4-5 nap után elkezdte összepisilni a székeket, ágyakat tiszta alom mellett, a szomszéddal meg szóba sem állt. Amikor a macska gazdája hazatért (mármint az a családtag, akit a macska elismer családtagként, mert mindenki mást levegőnek néz), akkor teljesen kitört a cicából a mondanivaló, aktív lett és onnantól ismét rátalált az alomra. Szóval azért hiába antiszoc, nyilvánvalóan megviselte az egy hét egyedül. Úgyhogy ez egy nagy lutri, hogy milyen lesz a macska.

2019. dec. 10. 22:20
 17/30 anonim ***** válasza:
84%

Kölyök cicákkal ezt semmiképp nem vállalnám be, de egy nyugodtabb felnőtt egyeddel persze.A macskák többsége nem igényli az egész napos jelenlétet, sőtt. Ők maguk vonulnak el és majd egyszer csak jönnek hozzád, ha kellesz nekik :D

Legalábbis nekem 3 macskámból kettő biztos vagyok benne, hogy észre se venné, ha 1-2 napig nem jönnék haza ameddig van elég ételük xD

Ezzel ellentétben a harmadik cica hangoskodik és kissé stresszes, ha sokat elvagyok otthonról (havonta max 1-2 eset mikor munka után beülök mozizni.neki nem jó, de hát néha kell a kikapcsolódás is).

Viszont ha napokig nem vagy velük kellenek az autómata etető-itató tálak vagy valaki aki bejár megetetni, alomból legalább az ürüléket eltávolítani.

Két macskát ezért egyébként nem szereznék be. Sokkal több macerával járhat és tévedés, hogy a macskának jobb ha párban vannak.

Territoriális állatok 35 nm-en pedig nem tudsz nekik elég nagy saját területet adni.Ivartalanítva persze lány-fiú macskát is meg lehet próbálni (akkor is ki kell, ha tesók náluk ez nem jelent semmit!) nem azt mondom, hogy ne tedd, de nem javaslom.

Két ivaros kandúr semmiképpen ott vizelet háború, verekedés, minden kitörne ameddig nem vagy otthon.

2019. dec. 11. 01:04
 18/30 anonim ***** válasza:
76%

10 évet vártam, mire megfelelő körülményeim lettek és be tudtam vállalni 2 macskát. Tudom, hogy milyen rossz, de gondolom nem fogsz örökre ott élni és később meg tudod oldani a hétvégéket majd. Ne vállad be így. Esetleg hörcsögöt ajànlanék így, de neki is kell azért hely és úgy kell berendezni a kis terráriumát, hogy ne tudjon semmibe beszorulni, beakadni.

De ő meglesz vízzel és kajával egy hétvégére egyedül.

Még a posztra visszatérve, 2 macskànak még kisebb lenne a lakás. Ráadásul az emberi társaságot, etetést nem tudnak egymásnak megoldani. Lehet 5 percen belül mindent megesznek, amit eléjük raksz, nem biztos, hogy beosztják egy hétvégére.

2019. dec. 11. 05:55
 19/30 anonim ***** válasza:
73%
Látom itt senki nem tud megfelelni az elvárásoknak, mindenki le van pontozva...
2019. dec. 11. 08:07
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem én pontozlak le titeket, mindenkit felpontoztam

2019. dec. 11. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!