Miért csinálhatja ezt az ivartalan kandúr cicám?
Szobacicáim vannak. Egy éves múlt a "kandúr", és már több mint egy hónapja kapott egy cicatársat maga mellé, egy jelenleg 4 hónapos kislány cicát. Nála még várjuk, hogy betöltse az ivartalanítható kort (a doki azt hiszem 6-7 hónapot mondott, de még rákérdezek addig).
A nagy cica alapvetően olyan vele a kezdetektől, mintha a mamája lenne, a pici még "cicizést" is imitált vele. :)
Pár napja viszont észrevettem, hogy úgy ráhelyezkedik, ahogy a kandúrok szaporodáskor. Konkrétan nem dugott semmit sehova, csak a póz volt meg.
Azért lenne, mert a kislány még ivaros? A kandúrt egyébként már 4 hónaposan ivartalaníttattuk, direkt még ivarérettség előtt, mert hallottam, hogy utána megmaradhatnak a kandúr szokások. Szerencsére jelölgetés, ilyesmi nincs.
#1 vagyok.
Territoriális állatok, ezért, ha osztozniuk kell a területen, meg kell mutatnia, hogy ő az "alfa", a felsőbbrendű. Nem kell beleavatkozni (vemhesülni amúgysem tud a kandúrtól), majd abba hagyja magától. Nálam az idősebb kandúr csinálta ezt a szintén kandúr fiatalabbikkal. Ivartalanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!