Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Felnőtt szobacicátok mennyit...

Felnőtt szobacicátok mennyit alszik?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy akár 20-at is képesek, igazából konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi.

7 éves a cicám, alapból sem egy rohangálós típus, de az utóbbi időben szinte egész nap alszik, az ablak előtt a radiátoron. Mintha odaragasztották volna. Nem beteg, ha a konyhában kinyitom a hűtőt rögtön felébred és jön.. Eszik, iszik, vécézik rendesen. Estefelé kicsit "magához tér", akkor hozzám bújik és dagaszt ezerrel. Ami furcsa, hogy mindig velem aludt, a fejem felett, a párnán. Új helyre költöztünk (már harmadszor), de ez nem okozott neki problémát, könnyen alkalmazkodik, egy nap alatt megszokta az új lakást. Viszont azóta egyszer sem aludt az ágyban, csak a radiátoron, éjjel-nappal. Ha ébren van, akkor is ott hever vagy csücsül és nézelődik az ablakban. Már kezdek kicsit aggódni, hogy ez tényleg normális-e?

2019. nov. 22. 17:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ivartalan kandúr a drága.

Nyugodj meg semmi baja sincs. Lusta disznó.

2019. nov. 22. 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idős korában nekem is egész nap alaudt csak akkor kelt fel ha én szerettem volna aludni vagy ha éhes volt

Viszont ha így folytatja hamar pufi lesz. Kitalalhatnál neki valami elfoglaltságot hogy legyen motivációja felkelnim

2019. nov. 22. 18:06
 3/12 A kérdező kommentje:
Ivartalan lányka. Igazad lehet, valószínűleg szimplán ellustult. Mivel tudom, hogy a macskák öntörvényűek, ezért nem szoktam abajgatni, hagyom, hogy azt csináljon, amihez kedve van. De mivel úgy látom, gyakorlatilag csak aludni meg enni van kedve, ezért lehet, hogy megpróbálom mégis felébresztgetni időnként (körbekergetni persze nem fogom a lakáson.:) ), mert nem szeretném, ha a végén duci Garfield lenne belőle.
2019. nov. 22. 18:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Most áttette a székhelyét a konyhába, mert tudja, hogy közeledik a vacsoraidő. Persze, ott is csak ül, vagy fekszik a földön. Pozitív dolog viszont, hogy legalább türelmesen tud várni..)
2019. nov. 22. 18:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A mieink kb fél évesek és rengeteget alszanak. Néha felkelnek, játszanak egy kicsit, futkosnak, nézik, ahogy főzök, néznek ki az ablakon, aztán mennek vissza aludni. :D A nap 80%-ában alvás van.
2019. nov. 22. 18:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én cicám, 16 évet élt. Élete vége felé, már 16-20 órákat is aludt. :)
2019. nov. 22. 18:45
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam!
2019. nov. 22. 18:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is lusta, főleg télen.
2019. nov. 22. 19:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én ivartalan nőstényem 6, az ivartalan kandúrom 5 éves. Ezek maximum este alszanak, napközben folyamatos rohangálás van (az idegszálaimon is. :D

A kandúrom 6 kiló és szinte reng a föld amikor vágtázik át a nappalin, ölni tudnék egy lusta macskáért. :D

2019. nov. 22. 19:43
 10/12 A kérdező kommentje:

# 9 : El sem tudom képzelni, ez milyen lehet.. Volt egyébként 7 kg-os lány cicám, de ő sem vágtázgatott.

Csere pár napra?? :):)

2019. nov. 22. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!