Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jó az, ha a cicának egyszerre...

Jó az, ha a cicának egyszerre többféle ételt kínálunk?

Figyelt kérdés

Befogadtunk egy cicát és a feleségem össze vissza eteti. Vagy ez a jó a cicáknak, hogy változatos?

-reggeli: konzerv rizzsel, tej, párizsi, kétféle száraztáp

-ebéd: az ebédből vmi, mondjuk főtt tészta pörkölttel vagy főzelék vagy levesből ez az, plusz kétféle száraz

-vacsora: konzerv és pástétom macskakaja kenyérrel, tej, főtt kaja ebédből, kétféle száraz

A cica persze válogat, mikor mit eszik meg. A következő etetésig előtte van hagyva minden, aztán akkor ami marad az kuka és akkor kapja az újat. Meg van neki 5 tányérja. Kérdeztem, hogy minek ennyi féle meg ennyi kaja, mondja úgyse hízik el, milyen sovány volt, meg hát kéri, hadd egyen azt, ami kell neki.

Ez így oké, szerintetek? Mert már kb minden a macska körül forog: jaj mit kérsz? mit adjak neked? nem ízlik? kérsz párizsit? stb.

2019. nov. 22. 09:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen boltan nem kapni normális tápokat. Vagy webshopban nézelődjetek vagy fressnapfban, esetleg egyéb állateledel boltban.

Pl: itt egy webshop itt jó mínőségű tápok vannak.

[link]

Acana, orijen, royal canin, happy cat, josera, brit care... ezek jó tápok.

2019. nov. 22. 15:26
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nedves tápnak jó a Rossmann saját márkás Winstonja, semmi színezék, semmi tartósítószer és szemmel láthatóan tele van hússal, vagy hallal. Az ára is jó, csak 119,-Ft és szeretik a macskák. Érdemesebb a pástétomost venni, mert nálunk a szószosról csak lenyalogatják a szószt, a húst meg otthagyják.
2019. nov. 22. 15:39
 23/27 A kérdező kommentje:

Huha, ezeknek elég húzós az ára ahhoz, hogy napi szinten kelljen kidobni.

Meg kéne ezt beszélnem a nejemmel, hogy adjunk csak macskakaját, abból is egy jobb fajtát, ha meg tudom vele értetni, akkor választunk itt.

Köszönöm mindenkinek, na, ezért már érdemes volt kiírnom a kérdést.

2019. nov. 22. 17:31
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Tetszik, hogy megértetted, mert sok embernek itt a gyakorin hiába beszélsz.:) Az is tetszik ahogyan kezeled az egész helyzetet és ez a hozzá állás is. Hidd el, hogy a cicának is jobb lesz így és lesz egy egészséges cicátok is úgyhogy tényleg megéri!
2019. nov. 22. 18:29
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Fressnapfban van Premiere márka, ha van a közeletekben; azt érdemes, ajánlani tudom.

Erős középkategóriás táp, ár-érték arányban az egyik legjobb. 10 kilós nagy kiszerelésben 1000 Ft körüli kg-os áron van.

A szárazat egyébként nem kell étkezésenként kiborítani, utántöltöd frissel és maradhat, ha nem gányolja össze. Illetve érdemes lemérni a macskát és súlyának megfelelően etetni, még nagytestű macskánál is kb. 70-80 g a napi adag - most nincs előttem a zacskó, csak fejből írom -, az mehet kétfelé osztva neki (vagy háromfelé, ha a feleséged ragaszkodik a napi háromszori etetéshez, de felesleges).

Illetve ha kiszámolod, sokáig elég így egy nagy zsák. :)

2019. nov. 22. 18:45
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Vízet kapjon és macskának való száraztápot, teljesen jó. Nedves táp is mehet, de inkább száraz a fogaik épsége miatt. Tejre nincs szükségük, sem a házikosztra.
2019. nov. 23. 15:56
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elmehetnétek közösen a macskával állatorvoshoz és ott megbeszélni a táplálását. Ha neked nem hisz, hogy nem jó az emberkaja a macskának akkor az orvosnak talán.

Én egyébként a szárazat sosem öntöm ki neki, mindig csak utántöltöm a táljákát ha fogy. Nedvesből meg fél alutasakot kap, pont azért hogy ne ott száradjon ki. Így nem szoktam tápot kidobni.

2019. nov. 24. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!