nem, kell venni nekik kaparófát, vagy ha kinti akkormeg nem...
2010. júl. 18. 19:40
2/11 anonim válasza:
Nem kell, csak legyen neki kaparófája, ha benti tényleg, mert különben a bútoraid lesznek azok.
2010. júl. 18. 19:42
3/11 anonim válasza:
Lakásban tartott macskának nem árt. A túl hegyes köröm kiszakítja a lepedőt, a ruhákat, a bútor is a karmok áldozata lehet. Ha 100% szobacica, semmi baja nem lesz, ha havonta 1szer lecsíped a körmei végét.
2010. júl. 18. 19:43
4/11 anonim válasza:
Nekünk benti cicánk van, van kaparófája is, mégis szoktuk fél évente vágatni a körmét állatorvosnál (pár száz forint csak). Én nem mertem bevállalni, hogy levágom, mert a cicáknak nagyon könnyű belevágni, megsérteni a kis ujjacskáit, hamar vérzik, szóval nagyon óvatosan, a technikája sem mindegy, ferdén kell vágni. A mi cicánk nem is tűrné, hogy így lefogjuk, az állatorvosnál olyan mint a kezesbárány.
2010. júl. 18. 19:47
5/11 anonim válasza:
100% szobacicámnak még sose volt levágva a karma, és jól elvan! Kaparófája sincs. A lakásban szokott föl-alá rohangászni és ilyenkor válnak le a karma, vagy amikor a szőnyegen "dagaszt".(A macskák karma természetes módon úgy válik le, hogy a szélén lemezesen töredezik, majd egyszercsak letörik és ottvan a kisebb karom.)
Szerintem jobb, ha nem szólsz bele ebbe a folyamatba és hagyod, hogy magától történjenek a dolgok. :)
Amikor elviszed állatorvoshoz úgyis megnézi a karmait is. :) Ha baj van akkor majd Ő elintézi. :)
2010. júl. 18. 19:50
6/11 anonim válasza:
mi azért vágatjuk, mert hiába koptatja a kaparófán, mégis van, hogy beakad a szőnyegbe, ágyneműbe. Van, hogy játék közben akad be a szőnyegbe és az fáj neki, mikor nagy lendülettel rohanna tovább.
2010. júl. 18. 20:02
7/11 A kérdező kommentje:
Na nekem olyan problémám van hogy a vége kettévált a körmének. Így ilyen Y-ban áll, levágjam, milegyen vele?
2010. júl. 18. 20:03
8/11 anonim válasza:
Szerintem állatorvos. :S (19:50)
2010. júl. 18. 20:20
9/11 anonim válasza:
Az enyémeknek is szokott, de semmi bajuk. Nemrég voltak állatorvosnál, ő is látta a körmüket, és nem szólt, hogy le kellene vágni. Mondjuk egyébként sem szeretném levágni nekik, hátha nem tudnak rendesen kapaszkodni játék közben (össze-vissza ugrálnak mindig) és megsérülnek. Volt, hogy beakadt a takaróba a körme már egyiknek-másiknak, de ki tudta szépen húzni.
2010. júl. 18. 20:36
10/11 anonim válasza:
Nem szabad vágni!!!
Vegyél neki kaparófát, vagy valami játékot, van olyan hal alakú deszka, ami be van tekerve, hogy ne a bútorokon koptassa, de én úgy tudom, hogy a macskának ez "kínzás" meg ahogy láttam, a körme belsején bőr van. Úgyértem ahogy göbölyű a körme, belül egy bizonyos részig bőr van neki. Szerintem ne vágd le:S
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!