8 hónapos macska mellé kiscica?
Nem. Ne vegyél másik macskát. Azza törődj, aki van. A macska ugyan társas állat, de nem nyafog - azt max. te teszed -, nem unatkozik (ha veszel neki néhány macskás játékot és foglalkozol vele), és ami a fő: a macska nem hisztis - az az ember.
Fölösleges egy másik macska a már meglevő mellé, mert úgysem igen törődsz azzal sem, aki ott van. És vannak macskák, akik nemcsak fújnak idegen macskákra, de nem is tűrik a létét sem, ha össze vannak vele zárva.
Ezt nehéz előre megmondani. Lehet szeretni fogja, lehet féltékeny lesz, lehet egyáltalán nem érdekli majd a másik cica.
Ha van elég időd és pénzed még egy cicara, akkor szerintem hajrá.
Általában jól kijonnek és szeretik egymás társaságát.
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, nem tudom másoknál ez hogy működik.
Volt egy cicánk, vidékre költöztünk vele, házba.
Akitől vettünk, az suttyomban otthagyott 4 cicát, amikor hívtuk, hogy mi lesz a macskákkal, azt mondta csapjuk agyon őket.
Mondanom sem kell, nem lettek agyoncsapva, hanem mind ivartalanítva lett és kinti-benti cicák lettek, a miénkkel együtt 5-en. Először volt bizalmatlankodás, volt amelyikre félelmében fújt is a mi cicánk, aztán 1-2 nap alatt megszokták egymást és nem volt probléma. Ketten-hárman még rendszeresen összebújva is aludtak.
Igaz, nekünk a szükség hozta így, de szerintem nem gond a több cica együtt, ha mind ivartalanítva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!