Miért nem iszik a macskám?
A nedves kaja többnyire fedezi a cicus vízszükégletét, így nagy aggodalomra nincs ok, de egy kis ösztönzés nem árt, hiszen a cicák híresen rossz ivók, emiatt hajlamosabbak a vesebetegségre.
Amit megpróbálhatsz:
- A kajától legyen minél messzebb a vize, lehet, hogy egy másik helyiségben, esetleg asztalon, sarokban, stb. hajlandó inni
- Próbálj ki többféle edényt - van, amelyik cicusnak a laposabb tál, van, amelyiknek a bögre, másiknak az üvegpohár a szimpatikus ivóedény
- Tapasztald ki, hogy kissé állottabb vagy a frissebb víz jön-e be neki
- Sok cica a folyó, csobogó vizet kedveli, lehet, hogy a nyitott vízcsap megtetszik neki - ha igen, érdemes lehet beruházni egy cica-itatókútra, a mieink nagyon szeretik.
Cicák eleve keveset isznak. Az enyém se iszik a kajája melletti itatótálkából, raktam egyet a nappaliba, az kell neki...
Ez nekem újdonság volt, hogy nem szeretnek a kajájuk mellett inni, de tapasztaltam én is. De vajon miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!