Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskák megérzik, hogyha...

A macskák megérzik, hogyha egy ember érzelmileg padlón van?

Figyelt kérdés
Pár hónapja órási veszteség ért, amit azóta se tudok mit kezdeni. A szomszéd macska az utóbbi időben állandóan be akar hozzám jönni a lakásba, dorombol, dörgölőzik, bújik, felugrana hozzám az ágyra is. Pedig mama szokott neki kirakni az udvarra ennivalót, ha bejön, akkor is ő kedveskedik neki valami finomsággal, én nem szoktam ételt adni neki. Mégis mindig hozzám jön, ha mama ad neki ételt, akkor is hozzám jön oda "megköszönni", a házban állandóan a sarkamban van, amikor beengedjük. Ha mama simogatja vagy az ölébe veszi, akkor is állandóan azt lesi, hogy figyelem-e, hogy mikor hagyom abba, amit csinálok, hogy vele foglalkozzak.

2019. okt. 29. 00:28
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Igen, megérzik. Sőt, átmegy a fejükbe képes formában az a gondolat, ami a fejünkben forog. Valami híres írónak a háború után a macskája az ínségben nem akarta enni a háztartási maradékot, és azt találták ki, leviszik egy tanyára, ott lesz neki csirkebél meg húsnyesedék. Jött a paraszt, hogy viszi a macskát. Ahogy becsengetett,a macska odarohant a táljához, és kifalta belőle a babfőzeléket, amit soha addig, és azután se többé soha. Tudta a gndolatokból, hogy a nem evése miatt deportálva lesz. (Nem vitték el, jól becsapta őket...) Én ma nagyon rosszkedvű voltam egy gazember miatt, s a macskám egész nap ordítva, vernyogva követett mindenhová, amit nem szokott. Megtapogattam, nem fájt semmije, tele is volt etetve, de rosszul bírta a rossz hangulatomat.
2019. okt. 29. 01:55
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Igen. Megérzik, reagálnak rá, és a dorombolásuk frekvenciája igazodik a gazda jó hangulatához. Ezért leszel jobb kedvű, ha a macska dorombol az öledben.
2019. okt. 29. 03:28
 3/7 anonim ***** válasza:
43%
Meg, csak általában nem érdekli őket. Ez talán kivétel.
2019. okt. 29. 06:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól sokkal többet! Megérzik a testi-lelki egészségi állapotot, vagy a közelgő halált is.

Volt, aki a macskája viselkedésére felfigyelve döntötte el, higy dokihoz megy. Kiderült, rákos, megműtötték a nőt és a cica újra úgy közelít hozzá, mint a betegség előtt.

Nem tudod a ciccet befogadni? Van gazdája, vagy csak a szomszéd telkén él? Nem a saját házimacskátok és mégis így "kiválasztott" téged/titeket, akkor biztosan jól kijönne veletek akkor is, ha közelebb engednétek, azaz befogadnátok. Kölcsönös lenne a segítségnyújtás: neked enyhítené a fájdalmad a társ, neki biztos szállása lenne a pocsék időben.

Bár, ha "idegen" macskaként is többet mutat feléd, mint amennyit szerinted te "megszolgáltál", akkor lehet, van egy cicced, csak még te nem tudsz róla. Lehet, kiválasztott téged és ezentúl "felügyelet alatt tart" :)

[link]

Egy macsek/egy kutyus kész terápia mindenféle lelki megrázkódtatás, depi ellen, így ettől a cicctől függetlenül is úgy vélem: sürgősen be kellene szerezned egy házikedvencet.

2019. okt. 29. 07:19
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
Valami olyasmit olvastam, hogy rossz állapotban lévő emberhez "föntről" is irányíthatnak társállatot, hogy javítson az állapotán. Fogadd el a macskát, lehet, hogy "irányítva" érkezett neked.
2019. okt. 29. 12:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#4: Van gazdája, nem csak a szomszéd telken lakik, jórészt benti cica is ott, csak mostanában gyakrabban kéredzkedik ki, mint korábban, és utána idejön. A gazdája pár napja, amikor meglátta az ablakban ülni, akkor mondta is, hogy megnyugodott, mert végre tudja, hogy hová császkál el állandóan, és nem aggódik így érte.

2019. okt. 29. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg, bár az enyém az érzelmire nem nagyon reagál, csak a fizikaira. Amikor sírtam bánat miatt boldogan labdázott a sarokban, meg hozta oda, hogy dobáljam neki... Amikor viszont 39 fokos lázzal döglődtem otthon, akkor viszont nem volt hajlandó elmenni, végig a lábamnak dőlve aludt, pedig nem olyan bújós fajta.
2019. okt. 29. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!