Ahol két cica van: kialakoul ugyanúgy a kötődés a gazdihoz, vagy leginkább egymással vannak elfoglalva?
Össze kell őket szoktatni, de utána csak jót tesznek egymásnak.
Nálunk is ugyanez a szitu, van egy mufurc paramacskánk (mentett cica, retteg az emberektől a mai napig). Egy olyan (ex)kandúrt hoztunk mellé, aki szó szerint IMÁDJA az embereket, ha már ránézel, dorombol, ágyban alszik, láb alatt van, minden, amit akarsz.
A lánykánk rohamléptekkel fejlődik, mióta ketten vannak. Nem mondom, hogy cuki ölbecica, nyilván az alapvető személyisége megmarad, de pl ő is itt kucizik az ágyon épp. :) Már ő is jön köszönni, ha hazaérünk, ha simire vágyik, addig piszkál, míg csak vele nem foglalkozom. Nem lett ölbecica, de látványosan jó hatással van rá a másik macska jelenléte.
Szóval alapvetően én csak javasolni tudom a második macskát, de azt ne felejtsd el, hogy minden cica más és más, ha ő alapvetően ilyen kis magának való, ez azért nem fog változni.
Nekem öt van, és kötődnek
Persze kandúrok, ez nemtom, mennyire számít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!