Újszülött kis cica etetése? Mikor mennyit?
Annyit tudok, hogy: 2 hetes korig 2 óránként, 5 hetes korig 3 óránként kell cumiztatni őket.
De nem tudom a mennyiséget, hogy x hetes korban mennyit kell naponta VAGY etetésenként enniük.
Egy helyen azt írták, hogy mindig 25g testsúlyonként kell 8ml tápszer, tehát egy 10 dekás macskának(mint most ők) 4*8ml, azaz 32ml kell naponta, amit osztani kell a napi etetések számával.
De egy másik oldalon egy táblázat volt, aminek köze sincs ehhez az útmutatóhoz.
Nem vagyok fent a facebookon.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy mennyit igényelnek. Sajnos ők nem mondják, hogy nem kell több. Szóval ha azt megtudnád esetleg mondani, hogy 1 etetésre mennyit adjak, akkor az már jó, mert ha sírnak úgyis etetek megint, csak tudni kéne, hogy egyszerre mennyit bírnak enni.
2ml-es fecsim van, 10-et töltök meg, fele fogy el. (Eddig 2x etettem, két kicsi van.) De buktak is. Szóval lövésem sincs, talán sok nekik fejenként az 5ml egyszerre?
Próbáld meg cumisüvegből etetni őket, állatboltokban (pl fressnapf) is lehet kapni, abból talán egyszerűbb az etetés. Amúgy most olvasgattam a csoportban régi írásokat, és van, aki azt írja, hogy annyit adj nekik, amennyit megesznek, amíg tele nem lesz a pocijuk. Addig valószínűleg úgysem lennének nyugodtak, és ha az anyukájuk táplálná őket, akkor is ugyanezt tennék.
A Royal Canin tápszert ajánlják nagyon, annak a dobozán van etetési útmutató is, ha mégis szükség lenne rá. Ha egy olcsóbb tápszer mellett döntöttél, akkor is érdemes lehet elolvasni az útmutatót (mármint a RC dobozán lévőt), hogy ott mit javasolnak.
Azt hiszem rájöttem.
Kiszámoltam, hogy a táblázatnál mennyi testsúlyonként írja a napi mennyiséget és kb 30-ra jön ki(bár ott kötőjelesen adta meg, hogy pl "30 dekás kismacska: 70-85ml/nap). De kb 30-al számol, szóval akkor azt fogom nézni, hogy 25-30 g testsúly * 8ml között legyen a napi mennyiség. Tehát 10-12 etetéssel számolva 2-3ml-t kéne enniük etetésenként. Basszus.. az 5 ml rengeteg volt ..hogy bírták.
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!