Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Újszülött kis cica etetése?...

Újszülött kis cica etetése? Mikor mennyit?

Figyelt kérdés

Annyit tudok, hogy: 2 hetes korig 2 óránként, 5 hetes korig 3 óránként kell cumiztatni őket.

De nem tudom a mennyiséget, hogy x hetes korban mennyit kell naponta VAGY etetésenként enniük.

Egy helyen azt írták, hogy mindig 25g testsúlyonként kell 8ml tápszer, tehát egy 10 dekás macskának(mint most ők) 4*8ml, azaz 32ml kell naponta, amit osztani kell a napi etetések számával.

De egy másik oldalon egy táblázat volt, aminek köze sincs ehhez az útmutatóhoz.

2019. szept. 27. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha esetleg fenn vagy facebookon, lépj be a Pesten Hallottam Macskákkal nevű csoportba. Ott ha kiírod a kérdést, sokan fognak tudni segíteni neked, gyakran találkoznak ilyen szituációkkal. Addig szerintem tartsd a napi 32ml-t, esetleg egy nagyon picit tehetsz többet a fecskendőbe, mert egy része úgyis mindenhova jut majd, csak a szájukba nem, annyira falánkok :)
2019. szept. 27. 18:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem vagyok fent a facebookon.

Az a baj, hogy nem tudom, hogy mennyit igényelnek. Sajnos ők nem mondják, hogy nem kell több. Szóval ha azt megtudnád esetleg mondani, hogy 1 etetésre mennyit adjak, akkor az már jó, mert ha sírnak úgyis etetek megint, csak tudni kéne, hogy egyszerre mennyit bírnak enni.

2ml-es fecsim van, 10-et töltök meg, fele fogy el. (Eddig 2x etettem, két kicsi van.) De buktak is. Szóval lövésem sincs, talán sok nekik fejenként az 5ml egyszerre?

2019. szept. 27. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Próbáld meg cumisüvegből etetni őket, állatboltokban (pl fressnapf) is lehet kapni, abból talán egyszerűbb az etetés. Amúgy most olvasgattam a csoportban régi írásokat, és van, aki azt írja, hogy annyit adj nekik, amennyit megesznek, amíg tele nem lesz a pocijuk. Addig valószínűleg úgysem lennének nyugodtak, és ha az anyukájuk táplálná őket, akkor is ugyanezt tennék.

A Royal Canin tápszert ajánlják nagyon, annak a dobozán van etetési útmutató is, ha mégis szükség lenne rá. Ha egy olcsóbb tápszer mellett döntöttél, akkor is érdemes lehet elolvasni az útmutatót (mármint a RC dobozán lévőt), hogy ott mit javasolnak.

2019. szept. 27. 19:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Azt hiszem rájöttem.

Kiszámoltam, hogy a táblázatnál mennyi testsúlyonként írja a napi mennyiséget és kb 30-ra jön ki(bár ott kötőjelesen adta meg, hogy pl "30 dekás kismacska: 70-85ml/nap). De kb 30-al számol, szóval akkor azt fogom nézni, hogy 25-30 g testsúly * 8ml között legyen a napi mennyiség. Tehát 10-12 etetéssel számolva 2-3ml-t kéne enniük etetésenként. Basszus.. az 5 ml rengeteg volt ..hogy bírták.

Köszi a segítséget!

2019. szept. 27. 19:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Hogy vannak a kiscicák?
2019. okt. 5. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!