Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Több napos utazás autóban,...

Több napos utazás autóban, cicával?

Figyelt kérdés
2000 km-re kellene költöztetnünk a cicánkat Magyarország és Írország között. Van itt olyan aki átesett már ilyen hosszú utazáson macskával? Hogy oldottátok meg az éjjeli szállást (3-4 éjszaka!), az almot, a cica lemozgatását? Nyugodt, kezes cicáról van szó, hámhoz szokott, sétálni is szoktunk, de nagyon félnék hogy valahogy kibújik, elszalad ha megállunk.. Illetve az úttal járó stresszt hogy lehetne minimalizálni? Ahová megérkezünk, az is teljesen idegen lesz neki.

2019. szept. 16. 23:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább a repülőt választanám, de minimum készülnék nyugtatóval. Az én macskámra is görcsöt lehet kötni otthon, de ebből azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Lehet a te macskád pont kivételes eset, de általában a cicák nem arról híresek, hogy jól viselnének egy ilyen szituációt.
2019. szept. 17. 11:27
 12/15 anonim ***** válasza:
32%
Na! Felidegesíttem magam. A macskák nagyon jól tudnak alkalmazkodni. Nyilván nem fog örülni ennek a 3-4 napnak, de én nem látok benne semmi kivetnivalót, majd megnyugszik. A kérdező nem utazgat, életvitelszerűen megy, gondolom én. Ha így van, akkor úgyis szoknia kell az új körülményeket, amit meg is fog tenni, csak időt kell hagyni. Nem ezen a pár utazós napon fog múlni. A macskák rugalmasok, ha tényleg együtt élnek a gazdájukkkal, nem csak fogyóeszközként vannak kezelve. :-)
2019. szept. 17. 15:49
 13/15 anonim ***** válasza:
73%

Ez a srác egy cicával és egy bicajjal járja a világot:

[link]

Mondjuk azt fontos megjegyezni, hogy ez a cica kicsi korától fogva ehhez van szoktatva. Egy felnőtt macska, aki eddig egész életében a saját megszokott környezetében volt, nehezebben viseli az utazást és a változásokat. A miénk még attól is ki szokott borulni, ha csak az állatorvosig visszük, pedig kb. 15 perc autóút a rendelő.

2019. szept. 17. 15:58
 14/15 anonim ***** válasza:
77%
Hiába idegesíted magad, nem minden macska rugalmas! Nekem 4 van, és mind másképp viseli az utazást. Az egyik minden egyes alkalommal besz4rik és behány a hordozóba, annyira stresszel. Nyilván nem fog amúgy belehalni, de baromira nem fogja élvezni, az borítékolható! Minek szenvedtetni fölöslegesen, ha meg lehet ettől kímélni?
2019. szept. 18. 12:34
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a nagyobbik cicánk kezes, emberimádó, nyugodt, kenyérre kenhető cica, a hámot imádja, bújik bele, szeret felfedezni, sétálni. Mégis, ha hordozóval elindulunk valahova, totál pánikban nyivákol, mint egy kölyökcica, a nagy forgalom kiborítja, tömegközlekedés dettó, kocsiban pedig teljesen kiborul, mindegy, hogy hordozóról vagy hámról van szó.

Ha találnék normális légitársaságot, amelyik megfelelően kezeli az állatokat, legyen szó akár átszállásról, még mindig inkább azt választanám, mint a több napi autókázást.

2019. szept. 18. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!