Macska terror. Mit tegyek? Kérdésem, a leírásban
Egyet ertek az utolsoval. Minden kinti cicus at eli. Az en elso cicam is felt tole, a masodik adott neki.
Esetleg a keritest ugy megcsinalni hogy ne johessen be? Ilyen bambusz vagy mi a neve.
Én ezért etetem mindkét macskámat bent. Amúgy az odajáró idegen macska szinte biztosan nem kóbor, csak nálad jobban ízlik neki a kaja. Én minőségi táppal etetem a macskáimat, és idejárna az összes szomszéd macskája enni, ha hagynám és győzném anyagilag.
Amíg élt a kutyusom, ez nem volt gond, mert ő nem engedett be idegen macskát, és a macska ételét sem ette meg (tudta, hogy az nem az övé), így lehetett kint hagyni a macskának kaját.
Az odaszokott szomszéd macskákkal nem csak az a probléma, hogy a te macskád éhen marad, hanem az is, hogy elüldözik akár a házadtól is a saját macskádat, sőt, úgy megverhetik, hogy állatorvos lesz a vége. Az egyik barátnőm macskájának az egyik szemét is ki kellett operálni, úgy megsérült az idegen macskák támadásának következtében. Ne engedd, hogy idegen macskák beszokjanak a kertedbe, és saját területüknek tekintsék, mert akkor a Te macskádnak annyi.
Nálunk is ez volt, csak nálunk nem jöhetett szóba, hogy a lakásban egyen a macska, mert megfulladtam volna (allergia), úgyhogy mi a külön bejáratú kamrában adunk neki enni. Bent marad, amíg van kedve (van bent kosár és alom is neki, szokta használni), amikor megunja, akkor nyávog, mi kiengedjük, és mehet dolgára.
Időközben lett még egy cicánk, aki hasonló, de a két macska nem bír együtt kajálni, úgyhogy a másikkal ugyanez a módszer, csak ő a pincébe jár le.
Nálatok nem megoldható, hogy bent kapjon enni? Ha nem is a lakásban bent, de legalább valami ajtóval ellátott helyen? (garázs, pince, kamra, ól, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!