Mit tehetek bolha ellen?
Frontline, bolha nyakörv, bolhapor: szerintem mindent kipróbáltunk.
Csak bolhásabb lett.
Így nem is jöhet be, mert nem akarok a házban is bolhákkal küzdeni.
Nincs valakinek valami bevált csodaszere? Valami, amire nem immúnisak még ezek a dögök?
Orvoshoz vitted már?
Ő tud olyat adni ami jó.
#1:
Nyáron lett ivartalanítva. Akkor adott cseppeket, de ugyanúgy bolhás maradt. A gyógyulás alatt ugye értelem szerűen bent volt. Azt a szobát alig tudtuk megtisztítani a kis ro..dékoktól. Azóta is naponta porszívózok, a peték miatt.
A cica most kint van, de ez se lesz állapot, ha jön a hideg.
Teljesen kivagyok, hogy annyira ellenáll már mindennek, vagy ennyire sok van a környéken? Falun élünk, itt az a "normális", ha az állat bolhás.
Ma bepermeteztem mindent rovarirtóval, 90 fokon kimostam a kutyák és a macska fekhelyét.
A kutyákon nincs ennyi, pedig egy óra alatt leszedik a bolha nyakörvet.
A macska tele van a kis dögökkel.
Mit csináljak még?
Először alaposan meg kellene fürdetni bolhairtó samponnal vagy pedig neostomosannal (állatpatikában tudsz venni). Illetve a helyét is meg mindent amihez hozzáért alaposan lefújni insecticide spray-vel.
Fürdetés után 24 órát várni kell, utána lehet kezelni a macskát és a kutyákat is valami bolhairtó szerrel.
A macskánál ez lehet mondjuk Advocate, Stronghold, Bravecto plus csepp, a kutyánál Advocate Stronghold, Advantix, Bravecto tabletta. Ezeket is állatgyógyszertárban kell beszerezni. A bravecto 3 hónapig hat, az összes többi szer esetében a kezelést havonta kell ismételni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!