Jó, ha ezeket adom a cicámnak? És elég 3x etetni naponta?
Reggel mindig száraz táp(purizon, appalws, acana halas), annyi, amennyiből még egész nap csemegézhet, mellé egy kevés laktózmentes tej.
Délben 10 deka konzerv(animonda, feringa, wild freedom).
Este pedig következők közül: nyers hús(csirke, pulyka, nyúl és általában heti 2x), főtt hús(ugyanezek és még marha, mert a marhát nyersen nem eszi meg, szintén heti 2x), főtt tojás(heti 1x), sült hal(olaj nélkül ilyen gyorsfagyasztott filét szoktam venni, heti 2x).
Heti 1x kap kevés nyers májat, a tápjára pár csepp lazacolajat, mert kéri, amióta 1x adtam neki.
Jó ez így vagy min változtassak?
Azért eszik féladag tápot hàrom napig, mert jól lakik a többi vacakkal, és nem kell neki. Ergo túl sokat adsz neki. Ezen mi nem vilàgos?
Egy macskának (pláne egy félig kölyöknek) fontos a megfelelő tápanyagbevitel. Ezt a jól kiválasztott táppal biztosítani tudod neki, ez nálad megvan - vagyis meglenne, ha enné a tápot...
Annak kéne a fő étkezésnek lennie. Mellé a nedvestáp szuper kiegészítő, mivel a cicák hajlamosak keveset inni. Hozzáteszem: amennyiben nem cukrozott tartósítószeres whiskasvacak, hanem jobb minőség. Erről nem írtál.
Tehát, a nedves jó kiegészítés, de arányaiban ennek jóval kevesebbnek kell lennie, mint a száraznak.
A hússal -nyersen vagy főve, disznót nyersen nem adunk! - alkalmanként ki lehet váltani a nedvestápot, a cica fogja élvezni, hogy változatos az étkezése. De NEM kell egyszerre mindkettő, vagy nedves, vagy hús.
És újra: a száraztápnak kellene a fő étkezésnek lenni.
Ezek nálad hibádzanak, hiába a jó minőség. Plusz túleteted. Nem kell napi három étkezés, kettő bőven elég, ha a maradék száraz kint marad falatozásra.
Köszönöm 12-es.
Itt tényleg nem érdemes kérdezni.
Egy 4 hónapos cicának még valóban elkel a napi 3x étkezés, szerintem jól csinálod alapjaiban, én megpróbálnék arra gyúrni, hogy száraz tápból egyen többet, és a kiegészítő nedves kaja, vagy hús legyen a kevesebb. Ne feledd, egy 4 hónapos cicának nyáron így kell kinéznie. Ne ess abba a hibába, hogy túleteted, mert úgy látod, hogy vékony. Igen, ő most nő, nyúlik, nem szabad híznia, erre vigyázz!
Én egy 4 hónapos cicának még nem adnék nyers húst, inkább főzd, süsd! Ha a későbbiekben beiktatsz nyers húst is, az tényleg inkább nasi legyen, mert ha az lenne túlsúlyban, akkor már kéne gyümölcs, zöldség is. Ne feledd, a tápokban minden megvan, amire egy ciccnek szüksége van, ha házilag eteted, arra oda kell figyelni.
De nyugi, rendben van ez így alapvetően, és 6 hónapos korig mehet a napi 3x étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!