A cicám csak az én kajámból eszik, mit tegyek?
2 hetesen találtam, de már 8 hónapos. Fiú cica és nem tudom miért, de csak akkor és azt eszik, amikor és amit én. Reggelire zabkását/tejbedarát(cukor nélkül, laktózmentes tejből csinálom magamnak is) vagy ha szendvics, akkor vajas kifli, párizsi és egyéb felvágottak és paradicsom(igen, azt is kér).
Ebédre főtt kaja, ami van, bármit, amit én eszek és vacsira meg tök változó, de akkor is csak azt eszi.
Semmilyen tápot, konzervet, alutasakos kaját nem eszik meg, sem a sima nyers húst, vagy főtt húst, csak azt eszi, amit én a tányéromból adok neki.
Talán köze lehet ahhoz, hogy kicsiként a szájába csipegettem a kaját, meg mivel folyton az ölemben ült(nagyon anyás) mindig adtam egy egy falatot az enyémből és rászokott? Csak kb 1 hétig evett neki való ételt.
Baj, ha így eszik? Miért csinálja?
Pedig le kell szoktatni róla, mert a macska veséje nagyon hamar tönkremegy a párizsi, és egyéb kajáktól. Az emberi fogyasztásra használt kaják többsége sózott, ami a macska veséjének nem tesz jót.
Adj neki rendes macska kaját. Tedd ki neki. Ne adj neki. Ha nagyon éhes lesz, majd enni fog a saját tányérjából.
Próbáltam ezeket. Az is csináltam kb 4 napig, hogy nélküle ettem és neki a sajátja volt kitéve, de hozzá sem szagolt, hiába mutattam neki többször.
Próbáltam ezt az átverőset, de sztem csak akkor enné meg, ha én is azt enném ténylegesen:D
Nem próbáltad, ebben biztos vagyok. A macska szereti a hasát, és ha éhes mindig eszik. A macskák meg köztudott, hogy mindig éhesek. Ha kiteszel macskakaját neki, és nem adsz neki enni, max 1 napig hisztizik az éheség miatt. Utána annyira éhes lesz, hogy megeszi a saját ennivalóját.
Ha továbbra is olyan pocsék kaját adsz neki, hogy párizsi, paradicsom a macskád a 10 évét sem fogja megélni. Sőt szerencsés leszel ha az 5 évet megéli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!