Igaz, hogy ki lehet műtettni a macska karmait?
Ezt találtam egy másik fórumban:
"Észak-Amerika fantasztikus két országában szokás kiműteni a macskák karmait a melső lábaikon, pont azért hogy az elhízott gazdiknak ne karmolja szét a berendezést."
Úgyhogy a kérdésedre igaznak tűnik a válasz.
Eléggé barbár módszernek tűnik, úgyhogy én inkább a kaparófával kísérleteznék, és rendszeresen vágnám (macska)ollóval a cica karmait, mint hogy ezt válasszam.
Ez tényleg nagyon embertelen, ha van rá egy mód, ne tedd! Ha a bútoraidat félted, akkor válassz a bútor és a macska között!
Én egy helyzetben hallottam eddig ilyen megbocsátható műtétről: a tulaj nagyon féltette a kinti cicáját, akit nem tudott beszoktatni a házba, de egy forgalmas út mellett laktak, és mivel mellső karom nélkül nem tud fölkapaszkodni a kerítésre, nem tudott kimenni az udvarból. Bár szerintem ilyen esetben sem túl etikus, mert a cicának is kell, hogy hagyjunk egyfajta szabadságot, akkor is, ha féltjük és fáj... ha nagyon féltjük, jobb a kutyu. Én biztos, hogy nem tudnám megműttetni az enyéimet (kintiek), pedig minden este gyomorgörccsel megyek ki az udvarra, hogy nincs-e semmi bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!