A macskáknak csipásodik a szeme és dorombolás közben hallani, hogy furán veszi a levegőt. Mi lehet?
2 db 4 hónapos cicáról van szó.
Jár ide ki hozzánk állatorvos egy héten egyszer, volt itt megnézte, nem talált náluk semmi rendellenest, azt mondta, csak a magas páratartalom miatt vannak kidőlve.
Elvittük egy másik orvoshoz is, akit a környéken a legjobbnak mondanak, ő is azt mondta, hogy nem lát semmi kórósat és hogy elvileg magától elmúlik majd. Csak a párás idő miatt van, mivel kinti-bentiek, kint szeretnek lenni, bent nem maradnak meg. Mivel így szoktatták őket akiktől kaptuk.
De engem akkor is nyugtalanít, hogy naponta 3x törlöm kamila teás vattakoronggal a szemeit, mert mindig be van csipásodva és mikor az egyiket simogatom, dorombol, hallani, hogy nehezen veszi a levegőt. A másiknak pedig néha nedves az orra.
Ezen kívül egyébként aktivak, játékosak, esznek rendesen.
Oltást természetesen kaptak, kint is van hűvös hely, ahol alszanak, sőt idebent is, ha itt tartja kedvük.
Az állatorvosnál egyébként hétfőn voltunk velük, de nekem akkor sem tetszenek így.
Másnak esetleg valami tapasztalat ezen a téren?
Ismerős a helyzet. Nálunk 5 éve volt ez körülbelül Zorro és Snow cicusokkal. Az egyik anyamacskánk, Hamvas 2-3 hónaposan hozta elő őket. Kis aranyoskák azonnal képzések lettek. Fél hónappal későbbfolyt az orruk és szegényeknek még buborékolt is. Ugyebár mi nem vittük állatorvoshoz őket, itt 'vidéken' nagyon nem is szoktak macsekokat vinni. (ettől még bármit megteszek egy állatért, nem kell állatkínzónak elkönyvelni). Mamám régi módszerét használtuk. Mi is kammilláztuk a szemüket, mivel összeragadt folyton a kis bájos szemük. Ha jól emlékszem Zorro 1-2 hónap után teljesen tünetmentes lett. Snow viszont kicsit tovább 'lábadozott', de mind a ketten huncut és boldog cicusok lettek és már jó ideje szerető gazdinál vannak. Szóval ne aggódj. Kicsit legyengült az immunrendszerük szerintem, biztos ki fogják heverni. Csak kell egy kis türelem. Viszont ha nem múlik 2-3 hónap múlva, akkor szerintem feltétlen vidd állatklinikára. Ugyan ez lép érvénybe ha rosszabbodik a helyzet (hányás, kedvtelenség, étvágytalanság). Jobbulást a kis csöpségeknek és neked meg kitartást.
Jó lenne majd hallani, hogy mi lett velük. 💞
Felejtsétek már el a kamillát! Szárít.
Bórvízzel törölgesd neki, az nem csinál kárt.
De én a helyedben felhívnám a dokit, hogy mit mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!